Może ktoś już robił taką modyfikacje
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Jaka jest różnica? Jest łatwiej czy coś już przygotowane?papaleo napisał(a):To zależy czy masz po lifcie czy przed.
peenzano napisał(a):Jaka jest różnica? Jest łatwiej czy coś już przygotowane?papaleo napisał(a):To zależy czy masz po lifcie czy przed.
hoozgo napisał(a):A ja się podepnę pod temat - czy ktoś z Was może już ogarniał temat ewentualnej rozbudowy oświetlenia ambiente?
Pytam konkretnie o oświetlenie RGB w polifcie. Marzy mi się dodać troszkę oświetlenia nastrojowego - przykładowo wokół lewarka zmiany biegów lub wszerz deski rozdzielczej.
Pytanie przede wszystkim skąd wziąć sygnał. Może dałoby się coś zaadoptować z elementów z grupy VAG.
hoozgo napisał(a):Zna ktoś może numer tej części?
hoozgo napisał(a):Zdaje się że reszta to konektory i przewód el wire z aliexpress.
Tomektr napisał(a):Zobacz ofertę:
https://allegro.pl/oferta/5m-swiatlowod ... 0514280987
Cena oryginalnej diody w serwisie ASO 49zł/szt
Tomektr napisał(a):Ale jak zastosujesz oryginalną diodę to żadna przetwornica nie jest potrzebna tylko sam przewód a on chyba się nie spali. Kupujesz przezroczysty a kolor nadaje już sama dioda i ustawienia w menu
papaleo napisał(a):Tu też nawet fajnie
https://youtu.be/agh4f1NVs9A
Satka napisał(a):Dzięki za podpowiedź. Właśnie miałem zamiar podpiąć ją pod oświetlenie nóg. Jak byś mógł podesłać jak to świeci w wersji czarnej i białej był bym wdzięczny.
A podpowiesz gdzie te lampki kupujesz czy tylko aso ?grabania napisał(a):
7P6919390AKW2 - wersja ciemna
7P6919390AKT1 - wersja jasna
Oryginalnie powinna być zamontowana wersja jasna. Nie mam niestety pojęcia jaka jest między nimi różnica. Mogę Ci zrobić zdjęcie w jaki sposób świeci ciemna, bo mam jedną która czeka na montaż. Jakby co to w plastiku od strony wewnętrznej jest zaznaczone jak należy wyciąć dziurkę.
Z ciekawostek to oświetlenie tej półki powinno być spięte z oświetleniem nóg. Wyłączone oświetlenie nóg oznacza brak świecącej półki.
fmario napisał(a):A podpowiesz gdzie te lampki kupujesz czy tylko aso ?
Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość