Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Yamakasi napisał(a):Ujmę to tak. Oba auta są trochę inne i przeznaczone dla innych odbiorców co w samo w sobie daje wskazówkę.
Nigdy bym nie kupił po kimś Cupry. To nie jest auto do pierdołowatej jazdy. Auto ma 300 KM i raczej nikt takiego auta nie oszczędza. Dodatkowo wiele z tych aut jest branych w leasing, czyli olej long life w wyżyłowanym silniku (swego czasu ASO lało do tych silników 0W20 - to zawsze źle się kończy w aucie o sportowych aspiracjach). Weźmy jeszcze pod uwagę koszty utrzymania. Do Cupry trzeba lać 98 oktanów (wiadomo po ile teraz stoi wacha) bo tak jest wystrojony silnik. FR spokojnie lata na 94. Ja właśnie dlatego kupiłem baby Cuprę czyli 2.0 TSI. Ma kopyto jak trzeba ale umie w trasie spalać jak mój poprzedni 1,4 TSI. Same plusy. W mojej opinii brałbym FR dobrze doposażoną. Silniki w 5F są naprawdę dopracowane i jeśli zmienia się im olej co 10 tys i leje nie u Pana MIetka tylko na renomowanych stacjach - nic się nie dzieje.
Jeździłem 1,4 TSI z 125 KM (CZCA) - świetny silnik, 1,5 TSI z 150KM (DADA) i DSG- jak na tak niewielką różnicę w mocy - kupa zabawy. Ostatnio mojemu koledze padł 1,8TSI (Seat Leon 5F z początku produkcji - żarł olej jak zły). Wymienił cylindry, szlif i kilka ważnych poprawek jak się ma silnik na stole i chodzi dalej. Większość silników jest już ogarnięta i jeśli nie palą oleju to znaczy, że są zrobione.
Yamakasi napisał(a):miałem na zwykłej benzynie 216KM
tatian napisał(a):Kolego mam Fiata 500 i gti i uwierz mi, że gti w stosunku do 500 tki aż tyle więcej nie pali. 500 tka to tylko wygląda, nie jeździ.
Wysłane z mojego SM-S906B przy użyciu Tapatalka
tatian napisał(a):Kolego mam Fiata 500 i gti i uwierz mi, że gti w stosunku do 500 tki aż tyle więcej nie pali. 500 tka to tylko wygląda, nie jeździ.
Wysłane z mojego SM-S906B przy użyciu Tapatalka
Yamakasi napisał(a):Twojego programu na DSG
karolJ napisał(a):Yamakasi napisał(a):Twojego programu na DSG
Jak już przy tym jesteśmy to będę się kiedyś musiał wybrać na drobne poprawki, o których żałuję, że nie wspomniałem od razu. Przełożenia zmienia błyskawicznie, ale za nisko - tak do 2.5k powinien ciągnąć by nie męczyć sprzęgieł przy niższych obrotach. Wycieczka w tamte rejony się szykuje tak czy siak więc przy okazji podskoczę.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości