Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias, ...
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przez adams » 26 sierpnia 2022, 22:22
Witam!
Przeszukałem forum ale nigdzie znaleźć nie mogę.
Ma ktoś może opis pinów wychodzących z modułu komfortu ? Najpiękniej byłoby gdyby był od modułu 1j0 959 799 AH. Głównie chodzi mi o to czy idzie jakoś znaleźć sygnały poszczególnych otwartych drzwi. "Najprościej" byłoby się dorwać do każdego z zamków i wlutować w przewody od krańcówek. Ale to rozwiązanie w moim przypadku odpada zupełnie.
-- 26 sierpnia 2022, 23:19 --
Ewentualnie które przewody w progach za to odpowiadają ? Jeszcze przez kilka dni mam pozdejmowane wszystkie progi więc od bidy bym się tam wlutował)
-
adams
- Sport

-
- Auto: LEON
- Silnik: APP 1.8
przez DzieX » 27 sierpnia 2022, 03:03
Info o drzwiach leci po CAN między sterownikami w drzwiach a komfortem oraz analogowo miedzy zamkiem a sterownikiem w drzwiach.
-

DzieX
- Sport

-
- Region: mazowieckie
- Auto: Toledo 1M V6 BHE
- Silnik: benzyna inny
-
przez adams » 27 sierpnia 2022, 07:23
I to jest odpowiedz której miałem nadzieje nie-przeczytać. Czyli zostaje mi ciągnąć dodatkowy przewód od kopertówek i dorzucić go do przelotki w drzwiach ? Czy masz może jakiś pomysł jak to sprytnie zrealizować?
To co chce osiągnąć to włączanie podświetlenia skarpet w sandałach tylko po tej stronie po której zostały otwarte drzwi.
Tak jak wspominałem mam totalnie wybebeszony samochód z plastików i siedzeń wiec jest okazja to zrobić.
Swoją droga gdzieś czytałem, że CAN powstał po 2001 roku a moje auto z początków produkcji 2000.
-
adams
- Sport

-
- Auto: LEON
- Silnik: APP 1.8
przez DzieX » 27 sierpnia 2022, 15:41
Znajdz pusty pin w kostce w harmonijce i go użyj. Jak nie będzie to dodatkowa wtyczka, ale powinien być. W 2000 też jest CAN tylko nie jest dociągnięty do licznika. W wiązce znajdziesz przewody pomarańczowo zielony i pomarańczowo brązowy.
P.S. w benzynie na pewno jest analogowy sygnał z drzwi kierowcy do pompy paliwa, nie wiem jak w dieselu.
-

DzieX
- Sport

-
- Region: mazowieckie
- Auto: Toledo 1M V6 BHE
- Silnik: benzyna inny
-
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat