Od paru dni borykam się z problemem po zmianie baterii w kluczyku. Bateria na pewno jest dobra (CR2025, pokazuje 3.3V na mierniku), na pewno wkładam ją dobrze (plusem do góry), ale pilot jest martwy. Spróbowałem nawet przełożyć baterię z zapasowego kluczyka, który działał bez zarzutu po ponad roku leżenia w szafce. Efekt jest taki, że teraz obydwa piloty mi nie działają

Dziwne jest to, że od razu po zmianie baterii pilot raz zadziałał (mrugnął po naciśnięciu guzika), ale później już zero reakcji - ani samochód się nie zamyka/otwiera, ani dioda na pilocie nie mruga.
Ostatnim razem gdy zmieniłem baterię miałem identyczny problem ale pomogła ponowna synchronizacja pilota podesłana przez znajomego, która tym razem niestety nie pomaga. Znalazłem nawet w instrukcji procedurę synchronizacji (https://www.seat.pl/serwis/my-seat/inst ... B#section4), ale ona też nic nie daje.
Ktoś ma jakiś pomysł co mogę jeszcze sprawdzić lub zrobić? Może da się jakoś zsynchronizować kluczyk przy pomocy OBD11? Ciągłe ściąganie zaślepki jest bardzo upierdliwe. Dodam że mam polifta bez Kessy.
Dołączam również procedurę, która kiedyś mi pomogła:
włożyć kluczyk do drzwi zamknąć samochód ręcznie kluczykiem następnie nacisnąć przycisk zamknięcia lub otwarcia (kluczyk cały czas w zamku drzwi) odczekać minimum jedną sekundę i ponownie nacisnąć jeden z przycisków autko powinno zatrąbić że zostało zakończone...