Witam wszystkich, potrzebuję pomocy w doborze lakieru do 2 elementów w swoim Seacie.
Pierwsze to jest felga (a właściwie 4 szt) o numerze fabrycznym 5F0601025N (oryginalna 18” felga do modelu X-Perience) – ma gdzieniegdzie porysowany/zdarty lakier i chciałbym to w jakiś sposób zamaskować, dodam, że chodzi o cześć płaską felgi, nie mogę namierzyć koloru tego lakieru (wewnętrzne części są polakierowane w kolorze „ZH9 Titansilber” – przynajmniej tak wychodzi z CarProg2). Być może ktoś zna przynajmniej zbliżony kod, który można by było do tego użyć.
Druga sprawa to plastikowa nakładka/listwa na błotnik występująca w w/w modelu o numerze 5F9853717D – według CarProg2 lakierowana jest w kolorze „V7W Soul (czerń)”, ktoś się orientuje czy jest to dobre oznaczenie (bo listwa jest bardzie ciemnoszara niż czarna) i czy jest ona jeszcze pokryta lakierem bezbarwnym, a jeśli tak to jakim (matowym, półmatowym).
Jak ktoś by coś doradził, byłbym wdzięczny.
-- 21 czerwca 2024, 10:58 --
Dobra, z częścią pytań poradziłem sobie sam, alem mam prośbę w 1 zagadnieniu. Jakby ktoś miał kontakt z serwisem VW/Seat i mógł się podpytać czy plastikowe listwy ochronne błotników (dokładnie taka jak na tej STRONIE) po malowaniu lakierem V7W Soul są dodatkowo pokrywane lakierem bezbarwnym, a jeśli tak to jakim? Nie mogę właściwie dobrać koloru, sam lakier jest delikatnie jaśniejszy po wyschnięciu, a przypuszczam, że jego ostateczna kolorystyka wynika z warstwy wierzchniej.