Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Prośba w doborze lakieru.

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Prośba w doborze lakieru.

Postprzez z_marian » 21 czerwca 2024, 09:58

Witam wszystkich, potrzebuję pomocy w doborze lakieru do 2 elementów w swoim Seacie.
Pierwsze to jest felga (a właściwie 4 szt) o numerze fabrycznym 5F0601025N (oryginalna 18” felga do modelu X-Perience) – ma gdzieniegdzie porysowany/zdarty lakier i chciałbym to w jakiś sposób zamaskować, dodam, że chodzi o cześć płaską felgi, nie mogę namierzyć koloru tego lakieru (wewnętrzne części są polakierowane w kolorze „ZH9 Titansilber” – przynajmniej tak wychodzi z CarProg2). Być może ktoś zna przynajmniej zbliżony kod, który można by było do tego użyć.
Druga sprawa to plastikowa nakładka/listwa na błotnik występująca w w/w modelu o numerze 5F9853717D – według CarProg2 lakierowana jest w kolorze „V7W Soul (czerń)”, ktoś się orientuje czy jest to dobre oznaczenie (bo listwa jest bardzie ciemnoszara niż czarna) i czy jest ona jeszcze pokryta lakierem bezbarwnym, a jeśli tak to jakim (matowym, półmatowym).
Jak ktoś by coś doradził, byłbym wdzięczny.

-- 21 czerwca 2024, 10:58 --

Dobra, z częścią pytań poradziłem sobie sam, alem mam prośbę w 1 zagadnieniu. Jakby ktoś miał kontakt z serwisem VW/Seat i mógł się podpytać czy plastikowe listwy ochronne błotników (dokładnie taka jak na tej STRONIE) po malowaniu lakierem V7W Soul są dodatkowo pokrywane lakierem bezbarwnym, a jeśli tak to jakim? Nie mogę właściwie dobrać koloru, sam lakier jest delikatnie jaśniejszy po wyschnięciu, a przypuszczam, że jego ostateczna kolorystyka wynika z warstwy wierzchniej.
z_marian
Stella
Stella

Region: podkarpackie
Auto: Leon X-Perience
Silnik: CRLB 2.0

Reklama

Re: Prośba w doborze lakieru.

Postprzez Karollo » 21 czerwca 2024, 10:32

Do swojego jak kupowałem zestaw do malowania to był bezbarwny (mat). Baza jest mocno ciemnoszara, po nałożeniu bezbarwnego całość się wyrównuje.
Karollo
Stella +
Stella +

Region: śląskie
Auto: Tak
Silnik: inny

Postprzez z_marian » 24 czerwca 2024, 13:56

Dzięki za odpowiedź, masz może namiary na ten zestaw, który kupowałeś, bo ja już kilka lakierów przetestowałem i nawet zamawiałem w DE lakier zgodny z oryginałem, ale i tak wychodzi jaśniejszy niż ten na samochodzie. Próbowałem też nakryć to lakierem matowym, ale niewiele to dało i widać różnicę w odcieniach.
z_marian
Stella
Stella

Postprzez Karollo » 24 czerwca 2024, 14:38

https://www.ebay.pl/itm/226039750869

Kupowałem tej marki, ale to było rok temu i nie wiem czy trzymają poziom.
Karollo
Stella +
Stella +

Region: śląskie
Auto: Tak
Silnik: inny

Postprzez z_marian » 25 czerwca 2024, 06:48

Ok, dzięki, pewnie też kupię i przetestuję, najwyżej będę miał kilka puszek z V7W.
z_marian
Stella
Stella

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne