U siebie również zaobserwowałem iż po pełnym obciążeniu światła świeca tuż przed autem.
Ja po odebraniu samochodu skorygowałem sobie ustawienia świateł poza ASO samodzielnie - różnice w stosunku do ustawień fabrycznych były kolosalne i początkowo wydawało mi się że mam perfekcyjnie ustawione światła.
Lecz po kilku tygodniach gdy cała rodzina dociążyła Leona moje oczekiwania skonfrontowała ciemna rzeczywistość.
Dziwnym jest natomiast fakt, iż gdy podejrzałem sobie sterownik w zakresie poziomowania świateł i komórka w ustawieniach podstawowych poziomowania która powinna mieć zapisane wartości wyjściowe była pusta z dopiskiem (nie pamiętam dokładnie komunikatu coś w stylu brak adaptacji) to świadczy o tym iż napewno ani fabryka ani ASO nie dokonują adaptacji świateł.
Co więcej w czynnościach przeglądu przedsprzedażnego nie widzę wyraźnej informacji iż należy wykonać ustawienie reflektorów oraz ich kalibrację.
Obecnie wykonałem adaptację reflektorów we własnym zakresie, ale nie miałem możliwości sprawdzenia czy to skutecznie rozwiązało problem z dużym obciążeniem.
ASO napewno będzie ostatnim miejscem gdzie się udam po pomoc