Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

zaparowane reflektory - gwarancja obejmuje?

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

zaparowane reflektory - gwarancja obejmuje?

Postprzez esco » 1 września 2006, 20:32

witam, sprawa odnosnie reflektorow leona II, dzis po wymyciu auta zauwazylem ze sa zaparowane, i mam pytane czy obejmuje to gwarancja? tzn naprawe/wymiane?

i czy jest to dosc czesto spotykany problem?
esco

Reklama

Re: zaparowane reflektory - gwarancja obejmuje?

Postprzez michalm » 1 września 2006, 20:59

esco, gdzies juz bylo na forum, ktos reklamowal parujace lampy
ale u mnie jak i w wiekszosci seatow lampy paruja, na tylnych w zime to mi sie nawet czasem krople zbieraja
to chyba dotyczy wszystkich seatow, w koncu w Hiszpanii zawsze cieplo :wink:
Pozdrawiam - michalm
michalm
TopSport
TopSport

Auto: eRka
Silnik: CHGA 1.6

Postprzez colin23 » 2 września 2006, 08:06

Jak tylko masz gwarancje to jest to usterka i muszą ją naprawić. Niestety lampy nie wyczyszczą więc jedynie mogą wymienić. Ja miałem taki przypadek w Yarisie i w trzecim roku gwarancji mialem nowe lampy :)
colin23
Sympatyk LeonClub

Auto: Audi

Postprzez Barth » 2 września 2006, 09:28

esco, jak pojedziesz do odpowiedniego ASO z odopowiednim podejsciem ich pracownikow to wymienia , wszystko zalezy od tego jak bardzo bedziesz sie przy swoim upierać . Sasziemu bez większych problemów zmienili lampy !!
Powered by CPN
Barth LCT & AA Club Member
Barth
Sympatyk LeonClub

Auto: OOOO

Postprzez b0g0b0jny » 4 września 2006, 07:06

wymienic wymieni, pozostaje tylko pytanie czy nowe nie beda parowac... ja sobie dalem z tym spokoj.
b0g0b0jny

Postprzez iacoski » 4 września 2006, 08:11

Miałem podobny problem zimą w tamtym roku, auto miało pół roku a lampy parowały równo wszystkie ;), w aso powiedzieli mi, że tak już jest i robią to na gwarancji, mówili coś o jakichś zestawach naprawczych do tego, nie wiem dokładnie co to było ale myślę że bez problemu zrobią Ci to na gwarancji.
Forza KUBICA
iacoski
Sport
Sport

Region: mazowieckie
Auto: 2021 ST FR
Silnik: DADA 1.5

Postprzez __luk__ » 4 września 2006, 08:25

Ja miałem taki przypadek w moim Leonku ;) Gdy zajechałem do serwisu to powiedzieli że to normalne i porobili zdjęcia i wysłali je lecz przyznano mi tylko wymiane tylnich lamp ;) Przednich nie chcieli wymienić więc pisałem prośbe to też nie pomogło nawet nie wiedzieli gdzie list jest :twisted: I w moim przypadku pomogło dopier zdanie które powiedziałem przez telefon że jak do tygodnia nie zrobią tego to spotkamy sie w sądzie i odziwo do pół godziny był telefon że wszystko załatwią :D Więc musisz być twardy i walczyć z tym :) A co do tego czy sie opłaca to według mnie tak bo mi wsadzili nowe które miały większe odpowietrzniki i czasami pojawi sie para ale minimalnie tak że jej prawie nie widzać a po drugie bardzo szybko odparuje a przedtem trzymała i trzymała :)
__luk__

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne