Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Marcin_TDI napisał(a):ciekawy linkhttp://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 40187&rd=1
wiem ze to nie ten dzial ale tu tez bedzie ok. ciekawe ile przyprowadzenie tych wtryskow by kosztowalo ... zna ktos dobrze niemiecki i napisze z grubsza co sprzedajacy tam wymodzil w tym opisie
Marcin_TDI napisał(a):ile u Nas taka przerobka kosztuje w Polscechodzi mi o koncowki i zainstalowanie ich w wtryskach ..
Marcin_TDI napisał(a):a same koncowki ile kosztuja u aligatora, ktos sie orientuje
Marcin_TDI napisał(a):czyli warte zachodu jest sciagniecie tego. ile to moze kosztowac z wysylkazamawia ktos cos od Dojczow
Marcin_TDI napisał(a):czy ktos bylby wstanie to "sprowadzic"
nixu napisał(a):Koncowki + przerobienie:
216 = 1400
230 = 1700
Pamietaj, ze to ma byc R5 a nie V6 2.5 tdi ogolnie stosowany w osobowkach VAG a 2,5 TDi z VW T5, ktore ciezko dostac i sa b. drogie.leon_2003 napisał(a):chciałbym do mojego ASV założyć wtryski od 2,5TDI.
I takie i takie bo to te same wtryski tylko z innymi koncowkami jesli nie celujesz w wiecej niz 150-160 KM wystarcza 216.leon_2003 napisał(a):Które będą pasować.
Mowa o 230 mmleon_2003 napisał(a):Co jest potrzebne do zamiany na te mocniejsze?
jaro4444 napisał(a):A jaką dawkę mają ASV? Bo usłyszałem dziś opinie, że ASV niewiele się różnią od tych 216![]()
[ Dodano: Wto 12 Cze, 2007 ]
Dobra decyzja zapadła. Czekam na skrzynię 6. Jak ją wrzucę do auta to zbieram dalsze graty:
- wtryski z końcówką 216 od silnika axg,
- turbo ARL.
To koniec modzenia już (no chyba, że okazyjnie trafię pompę 11).
Założenia - moc ok 155 KM, moment ok 340-350 Nm daleko i płasko rozciągnięty.
Dziękuję za merytoryczne porady Rob555 i Aligatorowi.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości