Tonny S,
Narazie tylko B4 Sport. Zobacze jak bedzie sie jeździć, chociaż wiem, że wiekszość podpowiadać będzie, abym pakował się w B6. Moje ori amory mają 150 000 przebiegu.
W tej chwili mam seryjna zawiechę SIGNO na ori springach i amorach, w dodatku na 18" kołach.
Chcę założyć springi od TS i B4. Myślałem również o Eibach ProKit, jednak samochodem poruszam się głównie po mieście, a wiadomo ile w centrum przejazdów przez tory, ile dziur, studzienek, krawężników itp.
O B6 czytałem same pochlebne opinie

, ale z zaznaczeniem, że jest twardo. Też chciałbym takie włożyć, jednak za komplet B4 Sport zapłacę 650pln, a za B6 zapewne 2x więcej i nie wiem czy pakować je do sprężyn od TS, bo zapewne przy Eibachu lepiej by to się sprawdziło i zapewne wyglądało.
W tej chwili mam założony zderzak od Rki i prawie ostatnio go nie zgubiłem, jakimś cudem został nienaruszony przejezdząjąc prze nierówne "ziemne" tereny. Na Eibachach chyba już go już nie było
Pzdr
leon_2003
[ Dodano: Sro 27 Wrz, 2006 ]Witam,
Jestem już po wymianie springów z SIGNO na TS + Bilstein B4 Sport
Okazało się, że tylne sprężyny z SIGNO miały takie same oznaczenia jak z TS
Przednie są krótsze oraz mają inne oznaczenia kropek.
Po wymianie na zestawie z Bilstein B4 sport jeździ się twardziej, bardziej trzęsnie

jest sztywniej i o to chodziło, bo wcześniej cała buda się kołysała

jak w furmance.
Na początku robiłem pomiary ile auto stoi od ziemi i po założeniu okazało się, że auto wogóle się nie obniżyło. Przejechałem autem około 500km i widzę, że przód wygląda już troche inaczej. Chyba się ułożył. Dziś ponownie zrobię pomiar.
Oprócz amorów wymieniłem z przodu: osłony i odboje amora, gumę i łożysko mocowania, z tyłu: osłony i odbój oraz górne tylne mocowanie. To była właśnie przyczyna stuków, jeżeli wjeźdżałem w dziurę. Na końcu zrobiłem geometrię i to byłoby tyle.
Dzieki za podpowiedzi
Pzdr
leon_2003