Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Wibracje silnika i głosny warkot podczas przyspieszania.

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Wibracje silnika i głosny warkot podczas przyspieszania.

Postprzez Neo » 1 listopada 2006, 00:02

Witam.
Mam pewien problem ze swoim Leonem 1.9 TDI 110KM.
Otóż podczas pracy silnika na wolnych obrotach lub w czasie jazdy przy delikatnym trzymaniu gazu (podtrzymywanie prędkośći) słychać trochę za głośną pracę silnika i dość charakterystyczne brzęczenie. Natomiast podczas przyspieszania warkot silnika staje się bardzo głośny i wyczuwalne są dosc mocne wibracje calego nadwozia.

Niedawno miałem problem ze skrzynią biegów. Tzn poszly uszczelniacze na skrzyni biegów i wylał się prawie cały olej. Na szczescie w pore udalo sie to naprawic. Tylko zastanawia mnie co moglo spowodowac taką usterke (nie wydaje mi sie ze to moglo sie tak zrobic samo z siebie). Przypuszczam że może łozysko oporowe na skrzyni mialo juz za duze luzy, co oslabilo wtedy te uszczelniacze, a teraz juz calkiem sie rozlecialo i stąd to brzeczenie (jego kawalków w skrzyni).
Nie mam zadnego doswiadczenia jesli chodzi o takie sprawy wiec moje przypuszczenia mogą byc bledne.
Co Wy o tym myslicie?
Z góry dziekuje za rady.
Pozdrawiam
Neo
Stella
Stella

Auto: Seat Leon

Reklama

Re: Wibracje silnika i głosny warkot podczas przyspieszania.

Postprzez Grześ » 1 listopada 2006, 10:46

sprawdz poduszke skrzyni znajduje sie pod filtrem powietrza i do tego lapa skrzyni biegow trzeba sie dostac pod samochod
Moze ewentualnie mechanik skladajacy auto nie dokrecil czegos i teraz sa tego przyczyny
nie wiem czy to jest na 100% to ale moze cos nakieruje na problem
Grześ
TopSport
TopSport

Auto: BFH QUATTRO

Re: Wibracje silnika i głosny warkot podczas przyspieszania.

Postprzez Neo » 1 listopada 2006, 14:12

Zauwazylem jeszcze ze gdy jadę na wstecznym i nawet dosc mocno gazuję to nie ma tego warkotu i wibracji.
Neo
Stella
Stella

Auto: Seat Leon

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel