marcin_kielce, Cześć, od ponad 3000 km jeżdżę na zestawie ATE PD + Ferodo Premier (tarcze 280 mm) i póki co jestem bardzo zadowolony. Hamują wg mnie lepiej niż seria, nic nie drży, nie wibruje, nie przenosi się na kierownicę. Ogólnie polecam, jeszcze nie udało mi się ich zagotować.
PS. Wymieniłem swoje tarcze oryginalne po 17000 km bo po wypadzie do Chorwacji w lecie z niezrozumiałych dla mnie do końca przyczyn pogieły się (wibrowały przy hamowaniu). Gwarancja oczywiście nie przewiduje wymiany tarcz przy tym przebiegu/czasie

Podejrzewam że załatwiłem je, kiedy po ostrym hamowaniu na autostradzie (do bramki) nie zdjąłem nogi z hamulca i się przygrzały

, ale to tylko moja teoria. I jeszcze jedno - te tarcze padły po przeglądzie przed wyjazdem w ASO Seata. I niestety w tym ASO nie mają zwyczaju dokręcania kół kluczem dynamometrycznym. Moim zdaniem to też się przyczyniło do pogięcia, teraz zakupiłem klucz dynamometr. i dokręcam kółeczka 120NM na każdą śrubę i mam nadzieję mieć spokój z tarczami.