Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
pawszala napisał(a):a co jeśli podniose turbuną moc do ok 180 koni nie rozsadzi mi bloku silnika??
A jak to sie wsadzapawszala napisał(a):dobra a jak wsadze czip
To ile on ci palipawszala napisał(a):bo od 130-180 rzre jak lokomotywa:)
Po podniesieniu mocy + skrzynia wiele sie nie zmieni na twoja korzyscpawszala napisał(a):kasa sie znajde a chodzi mi właśnie o małe spalanie na trasie:)
pawszala napisał(a):a jak dam po piździe
6 l to norma a jak sie jedzi na zimnym i na malych dystansach to srednia moze wyjsc i 12 l - TDI woli trasy tam sie dobrze czuje i sprawuje.pawszala napisał(a):rzre tak minimum 6 litrów a jak dam po piździe to nawet 12 zeżre:
Rano bialy dymek to norma i nazywa sie para ze skroplonej wody w ukladzie wydechowym - chyba ze na cieplym wali na szaro to inna sprawapawszala napisał(a):ale juz przy spadku temperatury nie chce palić dymi białym dymem
pawszala napisał(a):bo coś mi się zdaje że z 90 to raczej dobra baza do przerubek to nie jest:)
pawszala napisał(a):Wiecie coja sobie chyba wymienie cały układ napędowy od top sporta TDi:) to bedzie najlepsze wyjśće:) silnik skrzynia komp tyrbo pompa wszystko od top sporta
Asgaard napisał(a):no a o czym on napisał jak nie o swapie?
pawszala napisał(a):pompa
Tonny S napisał(a):Asgaard napisał(a):no a o czym on napisał jak nie o swapie?
tylko o czym wtedy mowa jesli chodzi opawszala napisał(a):pompa![]()
![]()
DanoTDi napisał(a):Chłopie z której ty sie choinki urwałeś ?
Grześ napisał(a):Gawloss, w pirwszym linku jest zawias do leona II dwa nastepne leon I
pawszala, ja mam do ciebie pytanie czy ty cos robiles sam przy aucie ? chodzi mi konkretnie o mody
zeczy do wymiany na ARL
zawieszenie ( piasty , zaciski tarcze , amory sprezyny stabilizator chyba ze masz ten grubszy ) wozek i wachacze ten sam
silnik
skrzynie z polosiami
do tego wszelkie potrzebne wiazki zegary komputer klucze ze stacyjka z jednego auta
pas przedni z chłodnicami ARL ma jako jedyny duzy ic
układ wydechowy
no to tak z grubsza (napewno o czyms zapomnialem)
pawszala napisał(a):dobra dobra jak na razie to i tak mam jeszcze rok gwarancji a pytam bo moge cześći zacząć kompletowaćwiec jeśli nie SWAP to co jak go przerobić żeby miał kupe mocy z 90??
pawszala napisał(a):i nie potrafimy zmienić mapy paliwa:(
Chcesz sie babrac i pierdo..... to zapodaj 2.0 - system EDC 16nixu napisał(a):Poza tym czy teraz swapowac na ARL sie oplaca czy odrazu na BKD (2.0 TDI) ?
pawszala napisał(a): momęcie koszty i czas razem z robotą zchodzą na dalszy plan mam znajomego ktury jest mechaniekiem
pawszala napisał(a):w takim momęcie koszty i czas razem z robotą zchodzą na dalszy plan mam znajomego ktury jest mechaniekiem ale nie wiemy czy pasują skrzynie 6 biegowe i nie potrafimy zmienić mapy paliwa:(
jaro4444 napisał(a):Dobra odgrzewam kotleta ale konstruktywnie.![]()
Więc zawias mam już ARL, heble mocniejsze - tu nie mam potrzeby nic zmieniać.
Przeanalizowałem i widzę, że musiałbym zmienić:
- kompletny dwumas ze sprzęgłem, dociskiem, ... 240 mm,
- skrzynia 6 wraz z dwoma łapami (potrzebne są dwie czy dolna taka sama jak od 5?),
- półosie od ASZ lub ARL,
- rozrusznik od ARL (ASZ),
- wybierak 6.
Zapomniałem o czymś?
Teraz parę pytań:
- czy linki wybieraka idą te same?
- jak jest z wyciskiem sprzęgła? czy pompa sprzęgła przy pedale i przewody są te same?
- czy muszę wymieniać cały wybierak czy tylko boczne ograniczniki?
MenIB napisał(a):U kolegi Yankee wymienialismy skrzynie na 6 wraz z zawieszeniem od TSa , potrzebne oprocz skrzyni:
- lapa gorna lewa ( dolna jest ta sama )
- rozrusznik
- sprzeglo + docisk + kolo
- polosie + zaciski
- blacha pomiedzy skrzynia a silnikiem
- przewod wysprzeglika dochodzacy do pedału.
- wybierak z linkami
- sroba mocujaca rozrusznik
To chyba wyjasni troche sprawe, czas roboty 3-4h, kosztR=400zł M=2500zł
jaro4444 napisał(a):Zaciski?
MenIB napisał(a):No heble znaczy sie hamulce
dodam tylko ze po wymianie kol na 17" ( no 15 juz chyba nie wejda )
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość