Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Zamek bagażnika

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Zamek bagażnika

Postprzez dc » 20 listopada 2006, 22:54

Być może ten temat był już poruszany na forum, ale nie mogę go znaleźć, dlatego też proszę o pomoc. Mam problem z wyłącznikiem w zamku bagażnika, najpierw kontrolka na desce rozdzielczej włączała mi się w czasie jazdy, w nocy włączał mi się alarm, a teraz nie działa ani kontrolka na desce rozdzielczej ani lampka w bagażniku. Podejrzewam mikrowyłącznik w zamku. Czy ktoś z Was wie czy możliwa jest naprawa tego wyłącznika, lub ewentualnie ile kosztuje nowy zamek. (a tak przy okazji jak ściąga się plastikową obudowę z klapy bagażnika,w VW była jedna śróbka przy uchwycie i zatrzaski w klapie czy w seacie jest tak samo ?).
dc

Reklama

Re: Zamek bagażnika

Postprzez Silver » 22 listopada 2006, 09:55

dc napisał(a):Czy ktoś z Was wie czy możliwa jest naprawa tego wyłącznika,
- tak - podobno da sie gonaprawc , ale jest to podobna praca jak z mikrowyłacznikiem (krancówką) w zamku drzwi . Chcący pomóc elektronik zrobi Ci to bez problemu .

dc napisał(a):jak ściąga się plastikową obudowę z klapy bagażnika,

- hmmm - no cóż trzeba sie liczyc z możliwoscią jej uszkodzenia
1 -Zaczynasz od odkręcenia 2 wkretow w rączkach do opuszczania klapy (w poszyciu plastikowym) ,
2- płaskim sruboktętem lub specjalną łapką do spinek tapicerskich podwarzasz poszycie zaczynanjąc od boków - jest ono mocowane na blaszane zatrzaski w postaci litery V - cięzko je wypiąć ale udaje sie czasami bez szkód.
Zeby zobaczyc te spinki zdejmij dekielki od lamp i zajrzyj sobie pod poszycie
3- jak już powypinasz spinki dolna częsc z ramką szyby mocowana jest na 2 wupustki - poprostu wysuwasz dolną częsc poszycia z ramki.

Montaż - w odwrotnej kolejnosci !

PAMIETAJ - najlepiej robic to w dobrze nagrzanym pomieszczeniu lu b poprostu podczas upałów ! ! ! - plasticzki są miękkie i nie pękaja tak bardzo !!

Powodzenia.
:mrgreen:
Only Diesel Gazole
Silver
TopSport
TopSport

Auto: Leon

Postprzez tooth » 10 grudnia 2006, 22:03

dzięki za instrukcje właśnie problem sie pojawił, a mialem problemy ze zdjeciem plastiku.
tooth
Stella
Stella

Auto: leon 1.9 tdi

Postprzez tomanooo » 11 grudnia 2006, 07:20

mi sie tez zapalala kontrolka od klapy ale to przez to ,ze sie plyn od spryskiwaczy lal do srodka.udalo mi sie naprawic
tomanooo
Stella +
Stella +

Auto: leon asv+

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne