Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
0202 napisał(a):specjalne podkładki
0202 napisał(a):Kupiłem Leona TDi 110KM 2002r stylizowanego na sport i jak dla mnie jest trochę zawieszony za nisko. Dowiedziałem się, żeby podnieść Leona zawieszenie mogę zastosować specjalne podkładki na przednie amortyzatory lub wymienić sprężyny na standardowe. Co radzicie zrobić? Czy podnieść na podkładkach? Czy zdecydować się na sprężyny standardowe? Czy są sprężyny zamieniki (tańsze od standardowych) warte uwagi? Czy będzie miało znaczący wpływ na prowadzenie? Ile kosztują standardowe sprężyny? Poszę o odpowiedzi za które z góry dziękuję!!!;-).
oczkolek napisał(a):0202 napisał(a):Kupiłem Leona TDi 110KM 2002r stylizowanego na sport i jak dla mnie jest trochę zawieszony za nisko. Dowiedziałem się, żeby podnieść Leona zawieszenie mogę zastosować specjalne podkładki na przednie amortyzatory lub wymienić sprężyny na standardowe. Co radzicie zrobić? Czy podnieść na podkładkach? Czy zdecydować się na sprężyny standardowe? Czy są sprężyny zamieniki (tańsze od standardowych) warte uwagi? Czy będzie miało znaczący wpływ na prowadzenie? Ile kosztują standardowe sprężyny? Poszę o odpowiedzi za które z góry dziękuję!!!;-).
Będziesz żałował, że zmieniłeś na seryjne, zostaw to co masz.
silver_leon napisał(a):Ja również mam do sprzedaży kpl spreżyn standardowych oryginalnych ze TDI 110KM - poprzebiegu 56 tys km. ......
ale zastanów się - nie ma porównania w jezdzie Leonem po zakrętach pomiędzy standardowym zawieszeniem a obniżonym choćby o 15 mm.....a o -35 mm juz nie wspomnę.
silver_leon napisał(a):ale zastanów się - nie ma porównania w jezdzie Leonem po zakrętach pomiędzy standardowym zawieszeniem a obniżonym
art napisał(a):W serwisie autor. za sprężyny "krzyczą" 250 -300 za szt. Lesjoforce np 179/szt.
najtańsze są pewnej holenderskiej firmy - za 90-120 zł./szt - dlatego szukam używanych - Leon to nie Uno ale tam sprężyny kosztują 40zł. - a to springi i to ,w sumie.. ciekawe za co się płaci w nasych furkach tak naprawdę?!
To jest to samo zawieszenie.art napisał(a):Podkładki kosztują ok 30 zł. szt. i podwyższają ok 2 cm, ale raczej jeżeli ma być na zimę, to w Skodzie Oktawia - a tam miska olej. jest też nisko proponują dwa rozwiązania podkładki i springi seria, albo pakiet na złe drogi, ale nie wiem ile kosztuje i czy pasował by do leonka.
Komfortu nie ale zachowanie na drodze i wlasciwosci jezdne napewno tak.mariusz2004p napisał(a):Czy 17 poprawią komfort w porównaniu z 15?? Jak sądzicie?
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości