Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
TMAXX napisał(a):Proszę o radę na co zmienić. A może xenony założyć.
vortis napisał(a):Szczerze odradzam zamienniki (chodzi mi o zwykłe lampy) moze i ja zle trafiłem, zapłaciłem 260 zł za nową chyba z Valeo i swiecic swieci, nie paruje ale zeby ją ustawicgosc na stacji diagnostycznej nie mogł uwierzyc gdzie takie gó**** robią
TMAXX napisał(a):witam, z powodu uszkodzenia szkieł ( kamienie, i inne ryski...) mam zamiar wymienić przednie reflektory. Proszę o radę na co zmienić. A może xenony założyć.
Jak ktoś to przerabiał to bedę wdzięczny za pomoc.
Dużo kilometrów robię i dużo nocą więc zależy mi na dobrej widoczność.
Pozdrawiam i Z góry dzięki
leoTDI napisał(a):po cholerę ci te xenony Question
michał kozak napisał(a):leoTDI napisał(a):po cholerę ci te xenony Question??????????????????????????????????????????????????????
bo różnica pomiędzy najlepszymi żarówkami a xenonami jest ogromna
każdy kto użytkuje Leona ze zmienionymi lampami na Xenon Ci to powie , to nie jest tylko moje zdanie .
TMAXX napisał(a):ok, dzieki wszystkim, a z tymi xenonami nie ma problemow podczas kontroli lub na stacji diagnostycznej?
DanoTDi napisał(a):Mozna zapomnieć o uzywaniu długich świateł
Marcin_TDI napisał(a):a odziwo ja przedwczoraj widzialem sie ze znajomym ktory pracuje na okregowej stacji kontroli pojazdow i szukal tego przepisu o obowiazkowych spryskiwaczach i jakos nie moglismy znalezc ze jest to wymagane... ma ktos dojscie do tego przepisu i moglby mi go tu napisac
bgguns napisał(a):Marcin_TDI napisał(a):a odziwo ja przedwczoraj widzialem sie ze znajomym ktory pracuje na okregowej stacji kontroli pojazdow i szukal tego przepisu o obowiazkowych spryskiwaczach i jakos nie moglismy znalezc ze jest to wymagane... ma ktos dojscie do tego przepisu i moglby mi go tu napisac
Tak jak wspomniałem znajomy "pałkarz" mi o tym powiedzial a ja znalazłem juz kiedys artykuł o tym : http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosc ... ony,521573
Poprosze znajomego moze mi poda dokladny przepis o tym to zamieszcze.
[ Dodano: Sob 30 Gru, 2006 ]
A tak odbiegając od tematu, a moze i na temat to zastanawiam sie czy nasi ustawodawcy nie wpadna na pomysł ( przykladem naszych poludnowych sasiadow) i do ustawy dot. ruchu drogowego wpakuja zapis ,mowiacy o obowiązku wożenia zapasowych zarówek.
Kupi sobie czlowiek zarówki zeby miec xenon w aucie a tu jeszcze trzeba bedzie nastepe pare stówek wywalic zeby zapasowa kupic, chociaz (...) wie czy beda mu akurat te xenonowe potrzebne patrzac na zywotność xenonowych zrodel swiatla.
Hehe.
Udanego sylwestra i Szcześliwego Nowego Roku.
Nie podobno a napewnoqxp napisał(a):plus 100 PLN wymiana, bo podobno należy zdjąc cały zderzak,
qxp napisał(a):ori - 800,- PLN z wymianą.
Ostatnio widziałem fakturę z ASO Seata (Lublin chyba czy coś) 661 zł szt.
Asgaard napisał(a):a jakiej produkcji sa ori lampy bo mi sie wydaje, że właśnie valeo...
Ostatnio widziałem fakturę z ASO Seata (Lublin chyba czy coś) 661 zł szt.
staszek napisał(a):Dokładnie 678,50
nixu napisał(a):http://allegro.pl/item152594515_komplet_skora_do_seat_leon_toledo_stan_igla.html
ten koles ma lampy do leona ORIza 200/szt.
nixu napisał(a):Gawloss, napisz do niego, albo zadzwon
Gawloss napisał(a):nixu napisał(a):Gawloss, napisz do niego, albo zadzwon
oki jesli cie urazilem sorki ale w jego przedmiotach nie widac lampek;)
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 0 gości