witam mam maly problem, przegrzebałem całe forum na temat ale niestety nic nie znalazłem. W moim leosiu (1.9 TDI 110 PS) zauważylem wyciek oleju(bardzo mały) w okolicach pod filtrem oleju. Nie jestem pewniem ale wydaje mi sie że jest to chłodniczka oleju (kształt kwadratu do ktorego dochodzą 2 węże). Bardzo prosze o pomoc jeżeli juz ktoś miał do czynienia ze spoconą chłodniczka oleju. I ostatnie pytanie z mojej strony : czy chłodniczka oleju jest elementem wyniennym czy tez jest to zespolone z obudową filtra oleju??? Pomóżcie !!
padł Ci oring uszczelniający, a czy górny czy dolny to już nie wiem, ja miałem całą chłodniczkę u siebie spoconą to był do wymiany górny.
Chłodniczka nie jest razem z podstawą...
Oring kosztuje jakieś 5zł
230@430 Leon TDI (sold) 420@593 Eva 233@450 A4 quattro
mam to samo, także spoconą chłodniczkę - będzie kiedyś czas to wymienię także ten oring.
Asgaard, domyślam się, ze tylko przy spuszczonym oleju można to rozebrać ?
delikatnie sie podczepie pod temat, mam pytanie czy ta podstawa filtru oleju wraz z chłodniczka jest taka sama we wszytkich TDI, pytam bo szukam własnie do ARl' i nie moge znalesc odpowiedzi moze ktos ma serwisowke to mogłby sprawdzic czy pasuje od innego silnika numery jakie udalo mi sie odczytac to 028 117 021c to jest chłodniczka a podstawa to 08 115 466 albo na odwrot bo juz nie pamietam