Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

RosenG napisał(a):ytanko wymieniłem olej, a raczej mechanik wlał 10/40 a w książce był wlany ostatnio 15/40 mam nadzieje ze nic sie nie stanie
RosenG napisał(a):powiedział tez ze musze zmieniac olej co 3-5 tys mil czyli 5-8tys km
RosenG napisał(a):a ja czytam ze co 10-15tys km
RosenG napisał(a):aa i tylna kanapa czesc sie nie opuszcza podnosze zatrzask ale kanapa ani rusz

RosenG napisał(a):Już mam zapisane nawet nie wiecie jaki jestem wkurzony, wiem ze na beczce jakiejsc 100 lirowej było napisane revolution 10/40 diesel oil, co mi teraz radzicie zmiane czy poczekac do następnej zmiany i wlac 5/40. I pytanko skąd sie wział w nim olej o oznaczeniu 15/40 i czy tak jak wyzej napisał kolega nie powinno sie mieszac, i co sie moze stać przy zmieszaniu, silnik sie rozwali?? nawet nie wiecie jak trudno znależć dobrego mechanika w tym cholernym londynie, każdy tylko patrzy jak zarobic ale nie dba o auto bo tutaj to jak zmiana skarpetek, a jak naprawde
kocham leonka, i długo na niego pracowałem. Dzieki panowie

RosenG napisał(a):i czy tak jak wyzej napisał kolega nie powinno sie mieszac, i co sie moze stać przy zmieszaniu, silnik sie rozwali??
Da sie tyle ze ciezko z fachowosciaRosenG napisał(a):Pytanko jeszcz ejedno czy da sie zregenerować turbine czy lepiej nowa moj ojciec ma z nia problem bo tez ma leona w polsce.

RosenG napisał(a):aa i tylna kanapa czesc sie nie opuszcza podnosze zatrzask ale kanapa ani rusz, szkoda bo roweru nie umie zaladowac:)
Jakie ma problemy z ta turbinaRosenG napisał(a):Powiem ojcu ze ma sie przygotowac do zmiany turbo.

RosenG napisał(a):Super dzieki za info, poczekam za 5 tys zmienie na 5/40, tylko teraz sobie to przypilnuje albo poprostu zrobie to w polsce mam zamiar przyjechac w lipcu ale boje sie jechac bo kierownica po prawej ale jakos dam rade, może akurat jakis zlocik sie trafi:). Powiem ojcu ze ma sie przygotowac do zmiany turbo. Dzięki

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość