Jako ze jest to moj pierwszy post tutaj witam wszystkich serdecznie.
Od ponad pol roku bawie sie Leonem (jak sie okazalo kupionym od klubowicza Leon Clubu) i niestety sa pierwsze objawy zmeczenia mojego albo jego:)
Po pierwsze i w sumie mniej denerwujace. Latem byly kilka razy dosc mocne ulewy, po jednej z nich mialem dluzsza podroz i przez jej czas wyswietlacz od klimy wygladal coraz gorzej az w koncu zatrzymal sie w stanie takim ze wyswietla czesc kresek a reszte totalnie olewa. Nie wiec czy akurat ta ulewa miala na to wplyw, ale mialem taka akcje ze z klimy na nogi pasazera kapala woda, a ze przewody sa blisko to na ta wode padlo podejrzenie. Jest jakas szansa ze o to chodzi i ew. czy da sie jakos sprawdzic ze wyswietalczowi juz sie nie poprawi na pewno??
Drugie, swieze i bardziej wkurzajace. Zlozylem sobie w przyplywie fantazji lusterka (mam elektrycznie sterowane). Nie robilem tego dlugo i chyba auto zapomnialo, bo 15 minut pozniej juz nie dalem rady ich rozlozyc. Trzeba bylo troche sily wlozyc bo mialem znowu dluzsza wyprawe przed soba i w lusterkach widze dobrze, ale jednak wolalbym miec znowu obsluge z wewnatrz auta:) W tej chwili wyglada to tak, ze moge sterowac katem obu lusterek, natomiast jak przelaczam na skladanie czy rozkladanie to nawet nie slychac zeby jakis silniczek sie z tym mocowal. Chcialem sie dobrac jakos do mechanizmu, ale nie specjalnie moge zdjac obudowe, bo te srubki od dolu lusterka sa wyrobione na tyle, ze nie da rady ich odkrecic. Nie znalazlem tez bezpiecznika, ktory by byl akurat do lusterek potrzebny, a reszta rzeczy w aucie dziala.
I jeszcze dwie rzeczy na koniec:
1. Jest gdzies we Wroclawiu jakis sensowny mechanik, u ktorego moznaby podejrzec i skasowac bledy z komputera, bo chociaz moze nietedy droga to nie zaszkodzi sie dowiedziec czy cos jeszce nie zaczyna wariowac.
2. Ile moze kosztowac szybka do licznika i ew. gdzie ja kupic bo na allegro chodza tylko cale liczniki, a ja potrzebuej tylko szybke wymienic.
ufff, duzo tego.
Pozdrawiam, Michał