Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

brak mocy

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

brak mocy

Postprzez czarny26 » 25 lutego 2007, 12:10

witam
mam od nie dawna toledo z silnikiem 1.8 20V(AGN) problem jest w tym że od dwóch tygodni nie chce pracować tak jak powinien. pracuje tylko na wolnych obrotach w momencie dodania gazu dławi się i osiąga tylko 1500 obrotów. Byłem podłączyć się do komputera okazało się że wtryski są otwarte błąd spowodowany zapchaniem układu wydechowego. Układ wymieniłem na nowy- błąd wtrysków nie wyskakiwał natomiast wyskoczył błąd czujnik Halla więc go również wymieniłem teraz wyskoczył błąd czujnik wysokociśnieniowy (AKT) mechanik rozkłada ręce bo nie wie co mu dolega. Mam więc do was koledzy pytania.
1. Powodem tych nie domagań może być rozrząd ( pasek mógł przeskoczyć o ząbki)?
2. Czy są uszkodzone przewody wysokiego napięcia?
3 Czy pompka paliwa daje za małe ciśnienie?
Koledzy proszę poratujcie bo kasa leci a ja w dalszym ciągu nie mam jeżdżącego samochodu.
Szukałam już na forum podobnych nie domagań ale nie znalazłem każdy natomiast chwali te silniki. :cry:
czarny26
Stella
Stella

Auto: Toledo II, 1.8 20V

Reklama

Re: brak mocy

Postprzez Przemo » 25 lutego 2007, 21:49

Ad.2 Mogą to być przewody,ja jednak sprawdziłbym jeszcze lambdę i przepływkę.
Ad.3SPrawdźcie ciśnienie jakie pompuje pompa,to powinno wiele wyjaśnić.
Ja osobiście obstawiam albo sonde albo przepływkę,miałem podobne objawy i musiałem niesty wymienic to i to :cry:
Mała czarna
232km/435Nm powered by VRService & R-Performance
Przemo
Sport
Sport

Auto: Iza FR bigTdi

Postprzez vortis » 25 lutego 2007, 22:02

Tez mam AGN i jak padła sonda to dławił sie powyżej 3000rpm, jednak nie było to aż tak strasznie odczuwalne, po za tym sonde Vagiem zdiagnozować sie da w prosty sposób :-)
czarny26, nie wiem co może dolegać Twojemu Toldkowi, moze jednak poszukaj naprawde dobrego mechanika (w najgorszym wypadku ASO SKody, VW?)
vortis
Sport
Sport

Auto: ?

Postprzez czarny26 » 26 lutego 2007, 09:28

Przemo Komputer nie wykazuje w błędach ani sondy lambda ani przepływki, wydaje mi się że gdyby były uszkodzone VAG by je wyrzucił w błędach. Jest tylko jeden błąd - czujnik wysokociśnieniowy (AKT) - nie wiem co to jest? Mam jeszcze pytanie jakie ciśnienie powinna dawać pompka paliwa?
Koledzy dodam jeszcze że albo strzela w filtr powietrza albo w tłumiki i wygląda na to jakby gubił iskrę stąd moje wcześniejsze pytania.
Znam się trochę na mechanice i elektronice ale w żaden sposób nie mogę rozgryźć własnego samochodu dlatego pytam się na forum może wspólnie damy radę.

[ Dodano: Czw 01 Mar, 2007 ]
koledzy udało mi się namierzyć usterkę którą jest czujnik Halla położenia wałka rozrządu. :D znacie może jakieś sklepy internetowe z takowymi częściami do seata?
czarny26
Stella
Stella

Auto: Toledo II, 1.8 20V

Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna