Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Wieksze spalanie Leon 1.8t

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Wieksze spalanie Leon 1.8t

Postprzez Lucas » 25 października 2007, 11:31

Umowilem sie juz na sprawdzenie ale dopiero 6 listopad a nie zaszkodzi zebrac troche informacji.

Leon 1.8 T na vagu lambda i przeplywka ok. Dla pewnosci wymienilem przeplywke nadal to samo.

spalanie wzroslo o okolo 2l na 100/km dla przykladu ci co maja 1.8 t ja na baku zrobie teraz max 360-370 km jezdzac spokojnie a wy ile ?
wczesniej przy palowaniu robilem 420.

No i teraz zasadnicze pytanie co moglo spowodowac taki wzrost spalania ?
Lucas
TopSport
TopSport

Region: mazowieckie
Auto: Scirocco 2.0 TSI
Silnik: CJXA 2.0

Reklama

Re: Wieksze spalanie Leon 1.8t

Postprzez gajdar » 25 października 2007, 11:42

Lucas, ja na baku po mieście ok.500-550 km :palacz: ,więc coś Twoj bolid upala dużo za dużo :whoeva:
gajdar
Sympatyk LeonClub

Auto: Altea & 929RR

Postprzez Tonny S » 25 października 2007, 14:05

Lucas napisał(a):No i teraz zasadnicze pytanie co moglo spowodowac taki wzrost spalania ?
Zapomniałeś o tym, że panują inne niż latem warunki termiczne i auto potrzebuje przejechać dłuższy odcinek by sie zagrzac ?? wyższa dawka paliwa itp

Jesli wsio w czujnikach i parametrach OK to ja bym nie szukał dziury w całym.
Nie ma litosci dla http://dziecineo.prv.pl/
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Auto: Harley-Davidson

Postprzez Streat » 25 października 2007, 15:24

Auto miało teraz błąd przepływomierza - sygnał zanikał - po dłuższej chwili mocowania się ze zdjęciem jej i lekkim nagięciu pinów błąd przestał powracać zobaczymy na jak długo :x

Z parametrów to tylko mi się rzuciło w oczy, że nowa przepływka ostro dużo powietrza pokazuje że zasysa (12 mg) - ale chyba lepiej więcej niż mniej ;)

Co do sondy lambda raczej wszystko ok względem wartości zadanych - na zimnym coś tam się mocno wahało ale na zimnym silniku się nie diagnozuje auta ;)
Leon ASV TS look powered by UNITRONIC ;-) Obrazek
Streat
Cupra
Cupra

Auto: Leon 1.9 TDi+

Postprzez jurkos » 25 października 2007, 19:21

Streat, Lucas,
udajcie sie z autem do Krzyska z marana :)
niech tez na vag popatrzy .... moze cos podpowie.
jurkos
TopSport
TopSport

Auto: czarne

Postprzez gajdar » 25 października 2007, 21:01

Tonny S, nie ma szans żeby przy spokojnej jeżdzie spalał 16 :o jak napisał Lucas, .
gajdar
Sympatyk LeonClub

Postprzez Grześ » 25 października 2007, 21:28

jako ze komp nie pokazuje zadnych bledow nalezy sprawdzac wszystko po koleji , przeplywka sprawdzona , co do sondy to tez nalezało by ja sprawdzic , do głowy przychodza mi jeszcze swiece

gajdar napisał(a): ja na baku po mieście ok.500-550 km

niezły wynik ja obecnie mam taki na trasie
Grześ
TopSport
TopSport

Auto: BFH QUATTRO

Postprzez Bojar » 25 października 2007, 22:31

ja u siebie dopiero teraz tzn od jutra sprawdze ile mi dokladnie pali, bo komputer pokazuje 17-18 l/100 :) ale ja robie ok 10 km dziennie i caly czas w korku wiec podejrzewam ze ma prawo tyle palic. jutro zaleje do pelna pojezdze po miescie i zobacze ile spali, bo obecnie za 100 zl przejade max 140 km :)

Lucas ze tak zapytam :) masz zawirusowanego leonka? i czy wymieniales intercooler zanim to zrobiles? bo ja bylem w jetroniku i mi powiedzieli ze najpierw powinienem wymienic ic bo zagotuje silnik latem jak mi go podkreca.
Bojar
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1.8T

Postprzez Grześ » 25 października 2007, 22:57

Bojar napisał(a): masz zawirusowanego leonka?

wystarczy zobaczyc opis przy zdjeciu i wszystko jasne poza wirusem jest jeszcze ic wydech i hybryda

Bojar napisał(a):wymienic ic bo zagotuje silnik latem

no tak to napewno nie powiedzieli albo ty przekreciles, ic słuzy do chłodzenia powietrza doladowanego obecnie masz SMIC ktory latem nie spełnia swojego zadania i KM uciekaja, przy modowaniu 1.8T zamontowanie FMIC jest konieczne chyba ze ktos lubi zimowe konie
Grześ
TopSport
TopSport

Postprzez Bojar » 25 października 2007, 23:17

Lucas,
Grześ napisał(a):wystarczy zobaczyc opis przy zdjeciu i wszystko jasne poza wirusem jest jeszcze ic wydech i hybryda

być może moja przeglądarka coś szwankuje bo u mnie nie widać opisu :) zresztą nieistotne :)

Dzięki Grześ za wyjaśnienie w takim bądź razie zaczynam najpierw zbierać na FMIC :]

Pozdro
Bojar
Stella +
Stella +

Postprzez Tonny S » 26 października 2007, 06:54

gajdar napisał(a):Tonny S, nie ma szans żeby przy spokojnej jeżdzie spalał 16 jak napisał Lucas, .
Spokojna jazda to pojęcie względne ;) a 14 l też nie ma szans ?? bo tyle palił przed.

BTW mimo tych 16 l to spalanie wzrosło o ~ 2 l 8) a jak by się zagłebił i zrobił dokładniejsze pomiary to pewnie wyjdzie ~ 1 l.
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Postprzez Lucas » 26 października 2007, 08:44

Nie... mysle ze w tym przypadku doszukiwanie sie powodow w wiekszym spalaniu w pogodzie i trybie jazdy jest totalnym bledem, a juz mowie dlaczego.

Jezdze tym samochodem juz troche czasu zrobilem nim 60 tys km i jezdzilem w roznych warunkach, a tu nagle nie robiac nic w sensie zadnych zmian co do modowania, spalanie wzroslo. Wczesniej bylo w normie komp pokazywal srednio 10.X oczywiscie wiadomo ze on tam troche zle pokazuej i najlepiej zalac do pelna i obliczyc. ALe jak mowie na baku robilem z palcem w dupie 450 km w jezdzie po miescie a teraz nie ma szans i zrobie max 370.
Na kompie caly czas pokazuje 13.X przy spokojnej jezdzie a wczesniej pokazywalo 10.X. Musi cos byc nie tak, to nie jest normalne zebym na baku w jezdzie mieszanej zrobil 370 km tylko dlatego ze temp spadla. Tym bardziej ze w tamtym roku tez byla zima i mi palil ok...
Lucas
TopSport
TopSport

Postprzez Tonny S » 26 października 2007, 08:58

Lucas napisał(a):Tym bardziej ze w tamtym roku tez byla zima i mi palil ok...
Ale pamiętaj o tym, ze parametry w ECU masz zupełnie inne i analogia do sytuacji z jesieni 2006 mija sie z celem.

Pisze o tym ponieważ czesto gesto (o ile wszelkie czujniki, parametry są OK) problem wynika z bardzo błachych przesłanek. Sam sie przyłapałem na tym spalaniu jakies tydzien temu i już miałem czujnik temp na tapecie ale pomiary z VAG i doświadczenie uświadomiły mnie ze to normalne zjawisko zwłaszcza, ze jadac rano do roboty 2 razy dłuższy odcinek drogi musze przejechać niż jeszcze z miesiąc temu by temp osiągneła wymagane 90 stopni.
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Postprzez Lucas » 26 października 2007, 09:12

No ale wlasnie nie wiem tez czy to nie dziwne bo samochod ma temp 90 stopni juz po 5 min bardzo szybko ja osiaga. Ostatnio odpalalem go o 7 rano (stoi na dworzu) bylo -2 stopnie przejechalem z 1km zajelo mi to okolo 5 min i bylo 90 to chyba norma przy benzynie.
A co do tego spalania tez tak myslalem tonny i bralem to pod uwage ale przestalem w momencie jak zatankowalem do pelna (to bylo miesiac temu ) przejechalem trase z radomia do warszawy spokojnym tempem i bardzo plynie bo bylo pusciutko. Potem przejezdzilem po warszawie i nagle mam kontrolke przy 370 km. Wtedy popatrzylem na spalanie na kompa. I naprawde sadzisz ze roznica minimum 50km na baku to normalne ? Tym bardziej ze to jazda mieszana a ja 430 km to robilem po samej wawie i to nie jezdzac spokojnie.
Lucas
TopSport
TopSport

Postprzez Tonny S » 26 października 2007, 09:16

Lucas napisał(a):No ale wlasnie nie wiem czy to nie dziwne tez bo samochod ma temp 90 stopni juz po 5 min bardzo szybko osiaga ta temp.

No to faktycznie - pełna diagnoza mile widziana.
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Postprzez gajdar » 26 października 2007, 10:13

Lucas napisał(a):przejechalem z 1km zajelo mi to okolo 5 min i bylo 90 to chyba norma przy benzynie.

ja miałem 90 po ok.1,5km .Po wymianie pompy wody(połowa rozsypanych łopatek) teraz jest ok 1 km tak jak piszesz.
1.8T szybko łapie temperaturę.
A co do spalania.Ja jeżdżę głownie krótkie trasy - 5 km do pracy i spalanie przy normalnej jeździe 11 ,przy lajcie 10-10,5 ,but to ok 13-14 i to wszystko po mieście.
Na trasie jak jadę spokojnie(żonka+młody) to 6.5-7.5 , jak bardziej nerwowo to 8-10 :peace:
Wiem że Lucas, po modach musi być więcej ,ale 16 przy spokojnej to przegięcie
Aha w Ułężu na lotnisku podchodziło gdzieś pod 25 :PPP
Zresztą z Cz-wy do Dęblina jechałem z Leem-ASZ i po dojeździe na miejsce na wskaźniku paliwka mieliśmy podobnie (zatankowane na starcie do pełna) :x

Ale co noga kierownika i autko to inne spalanie ... :ok:

Grzes napisał(a):niezły wynik ja obecnie mam taki na trasie

szacuneczek :ok: :peace:
gajdar
Sympatyk LeonClub

Postprzez Marcin_TDI » 26 października 2007, 10:37

a moze Lucas wlasnie czujnik temperatury daje jakies wskazania do kompa zle...
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Postprzez Dz!k » 26 października 2007, 10:49

lucas a nie było przypadkiem tak że w zeszłym roku miałeś jakieś problemy z turbo i jeżdziłeś na stockowym programie jesienią/zimą??
powered by www.tune-up.pl
club 100kucy/1L wkońcu :D
Dz!k
Sport
Sport

Auto: Siwy Jastrząb - 15,4

Postprzez Bojar » 26 października 2007, 11:12

może być uszkodzony czujnik temperatury a vag tego nie będzie pokazywać? mialem dokładną diagnostykę w jetroniku i nic nie znaleźli, niby wszystko ok a spalanie dalej za wysokie a o takim spalaniu jak pisze gajdar to mogę tylko pomarzyć :)
pozdro
Bojar
Stella +
Stella +

Postprzez Grześ » 26 października 2007, 11:22

bez przesady moj na k04 pali sporo mniej przy normalnej jezdzie niz leon Lucas, trasa zaczynamy od 8 / 8.5 do 15 :mruga: w miesci tak od 11 przy tempie spacerowym co do wartosci max to 20 mozna bez problemu osiagnac :P

spotkalem sie juz z tym ze starsze kompy w 1.8T nie zawsze pokazuja bledu ktore w zeczywistosci sa i dlatego bedzie ciezko znalesc usterke bo szukamu na czuja
Grześ
TopSport
TopSport

Postprzez PiotrekS » 26 października 2007, 22:36

Lucas, a ciagle tankujesz na tej samej stacji czy na roznych? moglo sie zdarzyc ze nalales mniej kaloryczne paliwo i juz masz roznice w zasiegu
PiotrekS
Sympatyk LeonClub

Auto: BVN

Postprzez gajdar » 27 października 2007, 21:51

Bojar, ja mam jeden z pierwszych-najstarszych 1.8T na Polskę i u mnie przy walniętym czujniku temp.od razu VAG wywalał błąd !! .Tylko ponoć część licznikowa a do kompa to dwie różne sprawy , jest to prawda ??
gajdar
Sympatyk LeonClub

Postprzez Streat » 14 listopada 2007, 13:04

Lucas, i jak było coś popsute w końcu ?? To tak żeby zakończyć jakoś temat ;)
Leon ASV TS look powered by UNITRONIC ;-) Obrazek
Streat
Cupra
Cupra

Auto: Leon 1.9 TDi+

Postprzez Lucas » 14 listopada 2007, 13:06

Bylo porobione all z tego co wiadomo sonda sie popsula czekam wlasnie na nowa wszystko inne zostalo sprawdzone etc wiec to musi byc sonda :)

[ Dodano: Czw 15 Lis, 2007 ]
Konczac watek po wymianie wszystkiego co moglo sprawiac ze spalanie wzroslo filtry przeplywka czyszczenie przepustnicy sprawdzanie czujnikow temp. Zostalo do sprawdzenia sonda lambda.

Jak sie potem okazalo ona byla przyczyna wiekszego spalania. co ciekawe komputer nie pokazuwal na jej blad i wszystkie odczyty byly w normie. Po jej wyjeciu okazalo sie ze wydech ktory mi robili w El-Tecu ktos spawajac "pospawal troche sonde" cala sie stopila ten czujnik i kable ale dzialala... Jak ja chlopaki w vtg ruszyli angle wypluwala blad.

wymienilem na nowa i odrazu spalanie pokazywalo w grnicach 9 / 10 l na 100 km a nie tak jak wczesniej 13 - 16.

Teraz przejazd w zakorkowanym miescie ta sama trasa co zawsze pokazuje 10.6 a jeszcze wczoraj mialem 13.8.

Pozdrawiam i dziekuje wszystkim za pomoc w szczegolnosci Streatowi za pomoc z podpinaniem vaga i grzeskowi za pozyczenie przeplywki abym mogl sobie ja sprzwdzic.

cos mi sie shift zacina oczywiscie nie moge edytowac posta... "Grzeskowi" :)

Zapomnialem najwazniejszego podziekowania dla Miska z SN ktory mi wozil dupsko kilkakrotnie do vtg. Jak nic chlopaki flaszke trzeba opic moze przy okazji mojego wygranego zakladu z Lukaszem :)
Lucas
TopSport
TopSport

Postprzez misiek SR » 15 listopada 2007, 12:10

Cieszę się ze furka już wpełni sprawna ;)
Polecam sie na przyszłośc ;)
misiek SR
Signo
Signo

Auto: S3

Postprzez kaczy » 15 listopada 2007, 15:47

Lucas,
jaki jest obecnie koszt sondy, bo nie wiem, czy sam nie mam padnietej. Jakos niedlugo planuje zrobic caly wydech, wiec przy okazji i sonde swieza by sie wstawilo. Apropos to musze cie kiedys poprosic o przewozke twoim autem, bo chce sprawdzic jak w praktyce podnosi sie glosnosc przy wydechu 2,5''(z downpipem 3'').
kaczy
Stella +
Stella +

Auto: Czarny Kocur 20VT

Postprzez Lucas » 15 listopada 2007, 15:49

ja zaplacilem za sonde bosha 430 zl a z przejazdzka nie ma problemu :)
Lucas
TopSport
TopSport

Postprzez Lemon500 » 15 listopada 2007, 23:08

Witam. Widzę że temat jest o spalaniu. Jestem świerzym posiadaczem Leona 1.8t i właśnie tak to spalanie od początku mnie zastanawia. Mi jeżdżąc po mieście dzisiaj wyszło że auto pali 15 l. na 100 km, jeżdżąc naprawdę spokojnie. Zastanawia mnie to, ponieważ Ojciec ma Passata combi 1.8 t i tam wychodzi 12-13, a przeciecz passat jest cięższy od leona?? Auto nie miało nic modyfikowane przy silniku. Co o tym sądzicie??
Lemon500
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1.8 20VT

Postprzez Lucas » 16 listopada 2007, 08:36

Cos masz popsute na 100% Mi teraz rano przy -3 stopniach jadac w korku pokazywal komp 12.6. Poczytaj od poczatku co mozna sprawdzic.

Glownie bym postawil sonda lambda albo przeplywomierz
Lucas
TopSport
TopSport

Postprzez gajdar » 16 listopada 2007, 10:16

Lemon500, posłuchaj Lucas, i posprawdzaj dokladnie bo te 15 spokojnej jazdy to niemożliwe ;/ .Nawet to 12-13 na Paska jest duzo chyba ze noga w podloge (jak na 150).Ja mam normalnej jazdy na b.krotkich dystansach wychodzi ok .11
Ja się własnie zastanawiam ile z tych zawyżonych wyników spalania jest winny kierownik a ile maszynka :peace:
gajdar
Sympatyk LeonClub

Postprzez usher » 16 listopada 2007, 12:13

gajdar napisał(a):Ja się własnie zastanawiam ile z tych zawyżonych wyników spalania jest winny kierownik a ile maszynka :peace:

Kierownik jest bardzo istotny ;] Ale nie zapominajmy tez o warunkach w jakich nasze auta jezdza - inaczej jedzie sie w 20-30 km trasie, inaczej po zakorkowanym miescie, co innego jesli jezdzi sie po miescie do pracy i z pracy, a co innego jesli zapala sie auto, 5-10 minut jazdy, postoj i znowu. Od siebie dodam tyle ze spalanie u mnie jest wieksze niz u innych, ale jak jechalismy na zlot grupa i nie za szybko komp pokazywal okolo 8,5, tak wiec to raczej styl jazdy a nie auto ;)
usher
www.4nano.pl

Auto: ...

Postprzez Lemon500 » 16 listopada 2007, 15:22

W takim razię udam się do jakiegoś zakłądu i tak jak mi radzicie sprawdze to. Dzięki :)
Lemon500
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1.8 20VT

Postprzez Grześ » 17 listopada 2007, 14:11

ja u siebie tez wymienialem sonde bo padla grzalka i z racji nowszego softu wyskakiwal blad poszukalem i prosze

http://www.allegro.pl/item249019648_son ... _057_.html

jest to sonda diagnostyczna do AUQ przed katem 5 przewodowa, sonde nalezy wimienic co 160tys zalecane przez producenta

!! !! PS nie w kazdym leonku sa identyczne sondy wiec prosze sie nie sugerowac ze bedzi pasowac do kazdego :nonono: !! !!
Grześ
TopSport
TopSport

Postprzez oczkolek » 21 listopada 2007, 09:01

Lucas, gdzie kupowałeś sondę i ile płaciłeś ??
Ja potrzebuję 06A 906 265 F (silnik AGN) mało tego nie moge znaleźć (chyba nie ma) zamiennika NGK, jest tylko BOSCH lub Magneti Marrelli. Która lepsza ?? Kto dostarcza na pierwszy montaż (jaki producent) ??
Pozdrawiam
Oczkol

Leon, Seat Leon

MASZ PROBLEMY Z WENTYLATORAMI CHŁODNICY/KLIMY (I BIEG) -> PISZ DO MNIE NA PW
oczkolek
Administrator LC Team
Administrator LC Team

Auto: Seat Leon
Silnik: CJSA 1.8

Postprzez Grześ » 21 listopada 2007, 10:03

oczkolek, potrzebujesz sondy o nr 0258005081 odezwij sie do tego czlowieka z mojej aukcji bo on ma dostep do sond boscha w dobrych cenach
Grześ
TopSport
TopSport

Postprzez oczkolek » 21 listopada 2007, 10:10

Grześ napisał(a):oczkolek, potrzebujesz sondy o nr 0258005081 odezwij sie do tego czlowieka z mojej aukcji bo on ma dostep do sond boscha w dobrych cenach

Jak przeglądałem katalog Boscha to też mi wychodziła ta sonda tylko czy aby BOSCH nie padnie za szybko ??
Pozdrawiam
Oczkol

Leon, Seat Leon

oczkolek
Administrator LC Team
Administrator LC Team

Postprzez Grześ » 21 listopada 2007, 10:15

z tym to roznie bywa i ciezko na to pytanie odp

mozesz jeszcze wyjac swoja sonde z auta zobaczyc kolory przewodow i kupic uniwersalna na allegro bedzie najtaniej i jak padnie to kupisz druga
Grześ
TopSport
TopSport

Postprzez oczkolek » 21 listopada 2007, 10:44

Grześ napisał(a):kupic uniwersalna na allegro

Te opcję wykluczam.

Pozostaje jeszcze jeden aspekt. Z tego co sie dowiedziałem to czasami niektóre sondy (nie wiem które) mają za krótki kabel do podłączenia i wtredy trzeba rzeźbić. Nie wiem których sond to dotyczy może tych uniwersalnych.
Pozdrawiam
Oczkol

Leon, Seat Leon

oczkolek
Administrator LC Team
Administrator LC Team

Postprzez Grześ » 21 listopada 2007, 10:53

jak kupywalem sonde dedykowana byla razem z kablem i kostka wiec nie powinno byc mowy o za krotkim kablu ale w moim przypadku etos pokazywal dlugosc kabla , wydaje mi sie ze sonda dedykowana jak sama nazwa wskazuje powinna byc P&P

sonda uniwersalna jest bez kostki w orginalnej sondzie jest miejsce gdzie sie lacza kable tam sie je tnie i przepina pod uniwersalna sonde
Grześ
TopSport
TopSport

Postprzez oczkolek » 21 listopada 2007, 11:14

Grześ, mi tez tak sie wydaje chociaż są przypadki gdzie występowały z tym problemy. Co prawda nie liczne ale występowały więc wolę troche podmuchać na zimne co by autem dwa razy na podnośnik nie podjeżdżać. A czy mógłbyś sprawdzić w ETOSIE jaki powinien być długi kabel w przypadku mojej sondy.
Pozdrawiam
Oczkol

Leon, Seat Leon

oczkolek
Administrator LC Team
Administrator LC Team

Postprzez Grześ » 21 listopada 2007, 11:44

brak info na ten temat :( przeszukalem takze golfa i a3
Grześ
TopSport
TopSport

Postprzez oczkolek » 21 listopada 2007, 12:04

:zly: a to brzydale.
Pozdrawiam
Oczkol

Leon, Seat Leon

oczkolek
Administrator LC Team
Administrator LC Team

Postprzez premier » 25 listopada 2007, 19:23

No to wy macie fajnie. Mi przy spokojnej pali 16. Nie wiem co może już być. Mam nowy czujnik temperatury cieczy chłodzącej, nową sondę lambda przed katalizatorem, wszystko oryginalne. Najgorsze jest to że nie ważne czy zaleję V-Powera Racing czy jakąś podłą 95 wychodzi około 350-360 km po mieście przy spokojnej jeździe. Na początku spokojnie 420 km robiłem i to przy butowaniu. Jedyne czego nie wymieniałem to przepływki, ale auto nie dusi się, ma kopa i generalnie dobrze jeździ. Nie chcę wydawać kasy na nową przepływkę żeby okazało się że dalej jest to samo. VAG nie pokazuje żadnych błędów.
I dwa głupie pytania.
1. Czy po wymianie sondy lambda i czujnika temp. cieczy chłodzącej trzeba coś adoptować?
2. Czy brudny filtr powietrza może powodować większe spalanie (mam stożek, który nie wiem kiedy i czy w ogóle był czyszczony)?
premier
Signo
Signo

Auto: Exeo ST 2.0 TSI BWE

Postprzez bono » 25 listopada 2007, 19:34

2. Czy brudny filtr powietrza może powodować większe spalanie (mam stożek, który nie wiem kiedy i czy w ogóle był czyszczony)?
sam sobie odpowiedziales na pytanie. Zacznij od wyczyszczenia tego filtra ...... Widziales zwykly filtr powietrza jak wyglada po 10 kkm , jest brudny jak cholera. Twoje auto musi wykonac wieksza prace aby zassac potrzebna ilosc powietrza.
I znowu Leon :D

Pozdrawiam
Blazej (Bono)
Obrazek
bono
Sympatyk LeonClub

Region: zagranica
Auto: Skoda Superb
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez vortis » 25 listopada 2007, 19:53

oczkolek, od grubo ponad roku mam sonde bosha i dziala jak nalezy. Nie pamietam dokladnie czy z montazem byly problemy

pozdrawiam vortis
vortis
Sport
Sport

Auto: ?

Postprzez oczkolek » 26 listopada 2007, 09:31

vortis napisał(a):oczkolek, od grubo ponad roku mam sonde bosha i dziala jak nalezy. Nie pamietam dokladnie czy z montazem byly problemy

pozdrawiam vortis

I to jest pozytywna informacja, w środe jadę na wymianę.
Pozdrawiam
Oczkol

Leon, Seat Leon

oczkolek
Administrator LC Team
Administrator LC Team

Postprzez Prezes81 » 28 listopada 2007, 15:21

Podłączę się pod temat sond.

Czy ktoś byłby tak uprzejmy i sprawdził mi numer sondy diagnostycznej w Leonie 1.8T (silnik APP). Katalog Boscha znajduję sondę tylko dla AUQ. Intercars podaje mi numer 0 258 006 257 a Bosch 0 258 006 161.

Pozdrawiam
Prezes81
Stella
Stella

Auto: Cayenne S

Postprzez Grześ » 28 listopada 2007, 21:05

06A 906 262AJ sondna diagnostyczna dla silnika APP nr boscha 0 258 006 257 zmieniony 0 258 006 141

bosch przewiduje do APP sonde o 0258 006 119 zmieniony przez 0 258 006 161

pierwsza powinna byc dobra co do tej drugiej to nie wiem ale mozliwe ze tez
Grześ
TopSport
TopSport

Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna