Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Zapomniałeś o tym, że panują inne niż latem warunki termiczne i auto potrzebuje przejechać dłuższy odcinek by sie zagrzacLucas napisał(a):No i teraz zasadnicze pytanie co moglo spowodowac taki wzrost spalania ?
gajdar napisał(a): ja na baku po mieście ok.500-550 km
Bojar napisał(a): masz zawirusowanego leonka?
Bojar napisał(a):wymienic ic bo zagotuje silnik latem
Grześ napisał(a):wystarczy zobaczyc opis przy zdjeciu i wszystko jasne poza wirusem jest jeszcze ic wydech i hybryda
Spokojna jazda to pojęcie względnegajdar napisał(a):Tonny S, nie ma szans żeby przy spokojnej jeżdzie spalał 16 jak napisał Lucas, .
Ale pamiętaj o tym, ze parametry w ECU masz zupełnie inne i analogia do sytuacji z jesieni 2006 mija sie z celem.Lucas napisał(a):Tym bardziej ze w tamtym roku tez byla zima i mi palil ok...
Lucas napisał(a):No ale wlasnie nie wiem czy to nie dziwne tez bo samochod ma temp 90 stopni juz po 5 min bardzo szybko osiaga ta temp.
Lucas napisał(a):przejechalem z 1km zajelo mi to okolo 5 min i bylo 90 to chyba norma przy benzynie.
Grzes napisał(a):niezły wynik ja obecnie mam taki na trasie
gajdar napisał(a):Ja się własnie zastanawiam ile z tych zawyżonych wyników spalania jest winny kierownik a ile maszynka
Grześ napisał(a):oczkolek, potrzebujesz sondy o nr 0258005081 odezwij sie do tego czlowieka z mojej aukcji bo on ma dostep do sond boscha w dobrych cenach
Grześ napisał(a):kupic uniwersalna na allegro
sam sobie odpowiedziales na pytanie. Zacznij od wyczyszczenia tego filtra ...... Widziales zwykly filtr powietrza jak wyglada po 10 kkm , jest brudny jak cholera. Twoje auto musi wykonac wieksza prace aby zassac potrzebna ilosc powietrza.2. Czy brudny filtr powietrza może powodować większe spalanie (mam stożek, który nie wiem kiedy i czy w ogóle był czyszczony)?
vortis napisał(a):oczkolek, od grubo ponad roku mam sonde bosha i dziala jak nalezy. Nie pamietam dokladnie czy z montazem byly problemy
pozdrawiam vortis
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 0 gości