Parę osób chwaliło się, że ma zamontowaną antenę cb w miejsce fabrycznej anteny od radia.
Jakoś nie mogę sobie wyobrazić jak można przeprowadzić montaż.
proszę o podpowiedź.[/i]
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

mojomax napisał(a):To co ważne dla mnie : czy nie trzeba było rozwiercać otworu na antenkę cb ?
mojomax napisał(a):I jeszcze pytanie : czy antena klejona na szyba wymaga oddzielnego zasilania ?

Roland napisał(a):nie (przynajmniej ta moja nie wymagała rozwiercania)

Roland napisał(a):Zamiast anteny radiowej zewnętrznej mam przyklejoną taką do szyby nad lusterkiem. Niestety nie znam firmy bo antena była brana z serwisu ale jest rewelacyjna - będąc na Słowacji pod Chopokiem złapaliśmy Radio Zet
Fabryczna potrafiła mi poza miastem czasem głupieć z sygnałem (długo z nią nie jeździłem więc może to był przypadek ale mam wrażenie, że ta wewnętrzna lepiej sobie radzi).
Wadą jest słaby przylepiec do szyby - mi po paru tygodniach zaczęła odpadać więc trzeba ją jakoś lepiej przyklejać.
Aha - jak będziecie montowali taką przy lusterku to nie montujcie jej idealnie centralnie bo wtedy nie da się dobrze regulować lusterka (blokuje się przez tą puszkę od anteny) - trzeba ją przesunąć jak najdalej w stronę pasażera (mi na początku źle zamontowali i musieli ją przekleić).

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości