Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Pytanie o głośniki

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Pytanie o głośniki

Postprzez vortis » 20 września 2006, 10:19

Witam :) Mam pytanie na temat głosnków: czy jest mozliwe, spalić jeden głośnik ( przód niskotonowy) przy fabrycznej instalacji z aurą kasetą ?? Nie mam tego auta od nowosci a własnie tylko jeden głośnik trzeszczy :roll: A jeżeli już trzeszczy to znaczy, że głośnik jest do wyrzucenia tak ?? czy moze być jakiś inny powód (styki są ok) ?? I jakiej firmy głosniki były montowane w LEonach?? (auto z niemiec było pełne wyposarzenie 8głosników) z góry dzieki za info

Pozdrawiam Vortis
vortis
Sport
Sport

Auto: ?

Reklama

Re: Pytanie o głośniki

Postprzez kriz » 20 września 2006, 11:18

Oczywiscie, ze jest opcja spalenia glosnika fabrycznym radiem. Glosnik pali sie nie od nadmiaru mocy a przesterowania.
Pozdrawiam :)
kriz
Stella +
Stella +

Auto: Leon ASV+

Postprzez red8 » 20 września 2006, 13:38

to ze trzeszczy nie musi oznaczac ze jest do wyrzucenia, moze byc naderwana linewka (plecionka) ktora mozna naprawic w specjalistycznym serwisie glosnikow za grosze
red8
Signo
Signo

Auto: Leon TDI

Postprzez vortis » 20 września 2006, 15:25

red8, No tak ale jak to wyglada w praktyce ?? musze wymontować głośnik ?? z tego co wyczytałem konieczne jest rozwiercenie nitów ?? Zastanawiam sie nad opcją: zaczekać jakiś czas, pozbierać fundusze i wymienić 2 basy przód + wygłuszenie (wiem ,ze jest to temat poruszany gdzie indziej i wiem tez ze jest to dobry pomysł :-D )
vortis
Sport
Sport

Auto: ?

Postprzez BioBogon » 20 września 2006, 16:21

vortis napisał(a):red8, No tak ale jak to wyglada w praktyce ?? musze wymontować głośnik ?? z tego co wyczytałem konieczne jest rozwiercenie nitów ?? Zastanawiam sie nad opcją: zaczekać jakiś czas, pozbierać fundusze i wymienić 2 basy przód + wygłuszenie (wiem ,ze jest to temat poruszany gdzie indziej i wiem tez ze jest to dobry pomysł :-D )

IMO problemy z jednym z seryjnych głośników to doskonały pretekst do założenia czegoś naprawdę fajnego co gra zamiast seryjnych pierdziawek :D
BioBogon

Postprzez DWitek » 20 września 2006, 20:45

BioBogon napisał(a):
vortis napisał(a):red8, No tak ale jak to wyglada w praktyce ?? musze wymontować głośnik ?? z tego co wyczytałem konieczne jest rozwiercenie nitów ?? Zastanawiam sie nad opcją: zaczekać jakiś czas, pozbierać fundusze i wymienić 2 basy przód + wygłuszenie (wiem ,ze jest to temat poruszany gdzie indziej i wiem tez ze jest to dobry pomysł :-D )

IMO problemy z jednym z seryjnych głośników to doskonały pretekst do założenia czegoś naprawdę fajnego co gra zamiast seryjnych pierdziawek :D

No akurat w Leonie, przynajmniej tych sprowadzanych głośniki są dobrej klasy, powiedziałbym nawet bardzo dobrej klasy. Aczkolwiek wymienić można jak najbardziej, co może nie wpłynie na jakość odtwarzania, co na moc maksymalną.
DWitek
Sympatyk LeonClub

Auto: Leon ASV

Postprzez Grisza » 20 września 2006, 22:06

DWitek napisał(a):No akurat w Leonie, przynajmniej tych sprowadzanych głośniki są dobrej klasy, powiedziałbym nawet bardzo dobrej klasy. Aczkolwiek wymienić można jak najbardziej, co może nie wpłynie na jakość odtwarzania, co na moc maksymalną.

Zgodzę się z DWitek, mam porównanie bo posiadam Octavie i jak dla mnie
gdzie nie jestem Mega audiofilem :-) to szczerze przyznam, że w Octavce
jest słabej jakości i jest wyczuwalne, ale i tak słuchając parę autek
to trzeba przyznać że Leon miał jedno z lepiej wyposażonych seryjnych
systemów audio.
Yellow SubMarine ;)
Grisza
Sport
Sport

Auto: Audi SportBack Q+
Silnik: BMN 2.0

Postprzez kriz » 21 września 2006, 10:47

Nie slyszalem lepiej naglosnionego kompakta niz Leona :D
Co jednak nie znaczy, ze to sa super glosniki ;)
kriz
Stella +
Stella +

Auto: Leon ASV+

Postprzez red8 » 21 września 2006, 11:37

oczywiscie zeby naprawic glosnik musisz go wyjac i oddac do specjalnego serwisu glosnikow, ja naprawialem w ten sposob glosniki z mojego starego auta, a co do rozwiercania nitow w Leonie to szczerze mowiac nie wiem, ja mialem wymieniany kiedys glosnik na gwarancji ale nie przypominam sobie zeby cos wiercili....
red8
Signo
Signo

Auto: Leon TDI

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja