andrzejpredator napisał(a):Czy aktualizowal ktos z was Navi System plus ( z dyskiem)?. Ściągnąłem aktualizację https://www.seat.com/owners/your-seat/n ... -plus.html rozpakowalem bezposrednio na kartę i nie poszlo. Wedlug instrukcji dla Navi System Plus wystarczy sciagnac aktualizacje na kartę i powinno pójść, nic nie pisza, że trzeba mieć Map Care wykupione itp.
Na stronie do której podałeś link na samym dole jest instrukcja pobierania map na żółtym polu i niestety ale jest tam informacja o MapCare, korzystam z translatora ale bez problemu to przetłumaczył...
Tutaj skopiowałem część tej instrukcji ...
"aktualizujesz mapy satelitarne systemu nawigacji satelitarnej?
Tutaj pokazujemy krok po kroku, jak pobrać nowy materiał mapy dla systemu Navi i zaimportować go do nawigacji satelitarnej.
Nie przepisuj na oryginalnej karcie SD, jeśli nie masz absolutnej pewności, że masz usługę MapCare!
Przepisanie karty SD bez wypożyczenia usługi MapCare może spowodować utratę danych! "
Teraz ktoś chyba musi Ci podpowiedzieć co masz dalej zrobić aby nawigacja działała... ja jeszcze nie zaktualizowałem ale mam navi tylko na karcie, mapy pobrałem że strony VW i teraz muszę mieć czas i natchnienie....
-- 30 stycznia 2019, 09:53 --
Instrukcja jest taka sama dla obydwu nawigacji...