Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Już z tydzień temu
Ozzmo napisał(a):Cześć,
Proszę o pomoc, aktualizowałem mapy w Seacie. Pobrałem nowy pakiet, skopiowałem pliki na kartę, niestety po włożeniu do slota wywala mi błąd "baza danych nawigacyjnych niedostępna". Co mogę robić źle? Niestety, ze względu na pośpiech nie robiłem kopii starych danych. Nadmieniam że w aktualizowaniu map w Skodzie nigdy nie miałem takiego problemu.
Edit:
Znalazłem jeszcze na kompie stare mapy Skody z 2017 roku. Podmieniłem pliki Overall i teraz działają. Jedyny minus że w informacji systemowej widnieje:
- V03 zamiast 6PO
- ECE DL1 22/23 zamiast ECE1 2018
Czy to będzie w czymś przeszkadzać?
Nie mogłeś zamówić samej karty SD?MarkusD napisał(a):Tylko już nie mieszczą się na karcie 16 GB, dlatego zamówiłem na Alledrogo nowe mapy z kartą 32GB zobaczymy jak przyjdzie…
untaztood napisał(a):Nie mogłeś zamówić samej karty SD?
untaztood napisał(a):Tak, chyba że kupisz Samsunga - to wtedy sam możesz sobie ustawić.
Yamakasi napisał(a):untaztood napisał(a):Tak, chyba że kupisz Samsunga - to wtedy sam możesz sobie ustawić.
Jeśli kupujesz kartę z wgraną mapą do np Seat, VW, Audi etc. https://allegro.pl/oferta/karta-seat-mapa-v16-menu-lektor-2023-fotoradary-12157655034 to masz już wgrane CID i nic nie musisz podawać. CID jest ustawiony tak, że jednostka odczyta go, porówna z wew bazą i puści kartę.
Ja kupowałem od tego sprzedawcy do Seata Leona i VW t-roc'a i poszło od razu bez żadnych zabaw. Jest trochę drożej ale działa od razu i nie bawisz się jak głupi.
qulerek napisał(a):Potwierdzam mapy da się upchać na kartę 16 GB
Aleksej napisał(a):qulerek napisał(a):Potwierdzam mapy da się upchać na kartę 16 GB
Jak Ci się udało upchać najnowsze mapy na kartę 16 GB? Skasowałem wszystkie pakiety językowe poza PL i nadal mi nie wchodzi. Coś jeszcze można usunąć?
marcin8514 napisał(a):Zaryzykowałem i sformatowałem kartę (w ostateczności kupię tą z linku), ale nadal brakuje mi 2,76 MB
Yamakasi napisał(a):Polecam kupić świeżą kartę skro boisz się formatować. Nie kosztuje worka pieniędzy a u mnie i moich rodziców działa odkąd pojawiły się duże mapy. Problemów - brak. W fotoradary (robione jako POI) bym nie wierzył bo w jednym MIB'ie działają a w innym nie.
https://allegro.pl/oferta/mapa-seat-arona-ateca-ibiza-leon-toledo-radar-2023-12701673715
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości