Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

tymek23 napisał(a):Turbo FSI czy TFSI

tymek23 napisał(a):czyli chwyt marketingowy VW Group:)
W takim razie w jakich autach i modelach występuje TFSI?

Sammael napisał(a):tymek23 napisał(a):czyli chwyt marketingowy VW Group:)
W takim razie w jakich autach i modelach występuje TFSI?
Dlaczego chwyt? [/img]

tymek23 napisał(a):Miałem na myśli chwyt grupy VW w kierunku Seata, gdyż wszelkie oznaczenia silników Turbo FSI to TFSI co jak się okazuje nie jest poprawnym oznaczeniem.
tymek23 napisał(a):P.S. czy ktoś się orientuje w których autach/modelach(2007-2009) rzeczywiście występuje TFSI?
Sammael napisał(a):tymek23 napisał(a):P.S. czy ktoś się orientuje w których autach/modelach(2007-2009) rzeczywiście występuje TFSI?
Ale o co Ty pytasz? no TFSI to TFSI.
Może to Ci rozświetli światopoglądhttp://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Vo ... ol_engines

Sammael napisał(a):
EDIT - teraz ja nie doczytałem, że napisałeś "myślałeś że jest taki podział". Sorry.

tymek23 napisał(a): TFSI (stosowane przez Audi)

noktoto napisał(a):lepiej korzystać z kodu silnika i tych tabelek: viewtopic.php?f=38&t=20109.

Qba napisał(a):W pierwszej tabelce Cupra R ma 2.0TSI CDLA a w drugiej oznaczenie CDLA jest przypisane do 2.0TFSI. To jak to właściwie jest z tym silnikiem w Cupra R? TSI czy TFSI? EA113 czy EA888? Rozrząd na łańcuchu czy na pasku?
Sammael napisał(a):A przeczytałeś temat? Bo już tutaj to było napisane 5 razy.
CDLA, TFSI, EA113, pasek

Qba napisał(a):w podlinkowanej tabelce trzeba nanieść poprawki bo napisane jest, że Cupra R ma 2.0TSI...

noktoto napisał(a):Dlatego napisałem żeby do symboli TFSI i TSI takiej wagi nie przywiązywać
-- 8 gru 2011, o 15:50 --Qba napisał(a):w podlinkowanej tabelce trzeba nanieść poprawki bo napisane jest, że Cupra R ma 2.0TSI...
Tak samo jest w oficjalnych materiałach prasowy SEATa więc nie ma czego poprawiać.

Powrót do Leon 2 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość