Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

promort napisał(a):Witam, może ktoś podpowiedzieć co może powodować występowanie błędu P0011-004 w silniku 2.0 TFSI BWA ? Zaznaczam że rozrząd sprawdzany dwa razy i ustawiany na blokady więc raczej odpada.

promort napisał(a):P0011-004

promort napisał(a):Chodzi o kąt przestawienia wałka przez fazator? Sprawdzałem w grupie 93 zdaje się na jałowym wychodzi27,5 do 28 stopni czegoś tam nie pamiętam skrótu i pokrywa się z wymaganym, jak wkręcę go na 2 czy 3000 obr. to wymagane zmienia się na powiedzmy 6 czy 7 stopni ale otrzymane nie zmienia się wcale, dalej pokazuje 27-28 stopni. Z tego wnioskuje że nie są zmieniane fazy rozrządu, pytanie tylko dla czego?
Czy możliwe jest że walki rozrządu nadal nie są właściwie zsynchronizowane ze sobą pomimo ustawienia ich przy pomocy blokady powiedzmy o 1 ząb na łańcuchu i stąd wyskakuje błąd, miał ktoś taki przypadek?

promort napisał(a):Ok podepnę i sprawdzę, dzięki.

U mnie wartość -0,92 martwić się? Co może być przyczyną?HAKSIU napisał(a):promort napisał(a):Ok podepnę i sprawdzę, dzięki.
Przykład na moim silniku....![]()
Trzecie okienko, wartość 0.17'....czyli rozrząd na 5+ im bliżej 0.00 tym lepiej, powyżej wartości 2,00' zaczynają się problemy, czy z łańcuchami czy paskami, błędy,szarpanie, długie odpalanie itp itd....

luki530 napisał(a):U mnie wartość -0,92 martwić się? Co może być przyczyną?HAKSIU napisał(a):promort napisał(a):Ok podepnę i sprawdzę, dzięki.
Przykład na moim silniku....![]()
Trzecie okienko, wartość 0.17'....czyli rozrząd na 5+ im bliżej 0.00 tym lepiej, powyżej wartości 2,00' zaczynają się problemy, czy z łańcuchami czy paskami, błędy,szarpanie, długie odpalanie itp itd....
Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka

Powrót do Leon 2 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość