Wiem już co się dzieje, to że obroty falują spowodowane jest tym, że sprężarka klimy na zmianę się włącza i wyłącza. Patrząc na wyświetlaczu climatronika napięcie na sprzęgle sprężarki wynosi ok. 13,7V tylko gdzie ono jest mierzone? Jak je zmierzyć bezpośrednio przy sprężarce?
EDIT: Znalazłem temat
http://leonclub.pl/forum/viewtopic.php?f=42&t=32170 jutro spróbuję poprawić kostki za panelem climatronic'a i zdam relacje czy pomogło.
-- 6 lipca 2012, 09:27 --
Niestety, poprawiłem i psiknąłem kontaktem w kostki za panelem i przy sprężarce, ale to nie pomogło. Klima po włączeniu startuje normalnie, ale jak chwile pochodzi to potem działa 20s i wyłącza się na 7s i tak w kółko, z tym że czasem pochodzi dłużej a czasem krócej. Wiem na 100%, że rozłącza się wtedy sprzęgło na kompresorze ale czy wiatrak się wyłącza to nie wiem.
Na panelu climatronic pod kodem 1c pokazuje .0 a pod 52c pokazuje 14 przy włączonym zapłonie ale nie odpalonym silniku.
-- 9 lipca 2012, 23:00 --
Może się komuś przyda.
Powodem okazał się nie działający duży wentylator na chłodnicy (zawiesiły się szczotki) po reanimacji wentylatora problem zniknął. (Myślałem że duży jest od silnika a mały ma sam działać przy włączonej klimie)
Pozdrawiam, szkoda tylko że trochę mały ruch w temacie był.