Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
oba wiatraki są do klimatyzacji i chłodnicy !kamrox napisał(a):Zarówno w tych małych (klimatyzacji), jak i dużych (chłodnicy)
kamrox napisał(a):W przypadku problemów z 1 biegiem wentylatora proponuję oddać go do "regeneracji" np do użytkownika oczkolek. Ja przerabiałem kupno na allegro zamienników i powiem, że ich żywotność była krótka... 1 bieg działał około pół roku. Zarówno w tych małych (klimatyzacji), jak i dużych (chłodnicy).
http://leonclub.pl/forum/viewtopic.php?f=42&t=6300&p=354251&hilit=wentylatory#p355747
Genocider napisał(a):Zbyt późno załączają się wiatraki na postoju.
Genocider napisał(a):temp wysuwa się za 90 stopni, no to od razu włączyłem podgrzewanie na maxa aby zbić temp, otwieram maskę a tam wiatraki stoją i dopiero po jakieś chwili się załączyły
upel napisał(a):Mam opcje kupienia wentylatora firmy Thermotronic za 180 zł i HANS PRIES (Topran) za 200 zł, jeśli chodzi o nowe
fulbi napisał(a):Ja mam oba wentylatory HANS PRIES (Topran), same wiatraki wyglądają dość solidne, pracują cicho i bez wibracji na obu biegach.
Tylko, że po pół roku przestał działać pierwszy bieg.
fulbi napisał(a):Tylko, że po pół roku przestał działać pierwszy bieg.
upel napisał(a):W obu wiatrakach?
semper fidelis napisał(a):ale mam problem z wentylatorami wg niego a mianowicie z drugim biegiem, cisnienie w klimie bardzo duze, zaczol mi woda lac po sterowniku od klimy i zaczela dzialac.
upel napisał(a): ale wiem, że taki wiatrak teoretycznie rozbieralny nie jest...
upel napisał(a):Ale tak się zastanawiam, czy to aby wina wiatraków, że ten drugi bieg nie działa, czy wina jakiegoś czujnika poza wiatrakiem, który uruchamia ten drugi bieg w przypadku wyższej temperatury.
Tracer2 napisał(a):Wiatrakim sa sterowane ze sterownika , który mieści się pod akumulatorem
upel napisał(a):I przy klimie i przy zagrzaniu uruchamiaja sie dwa
upel napisał(a):pierwszym biegu tak?
upel napisał(a):To czem na jeden z nich mowia, ze jest od klimy...?
Grześ napisał(a):Tracer2 napisał(a):Wiatrakim sa sterowane ze sterownika , który mieści się pod akumulatorem
nie do końca piszesz prawdę sterownik załącza wiatraki tylko w przypadku klimy jeśli natomiast płyn chłodzący przekroczy temperaturę to wiatraki załączają sie z czujnik w chodnicy
Tracer2 napisał(a):Czujnik temp. silnika ma za słabe styki,
Grześ napisał(a):Hahaha nie krepuj sie i sam sobie to jeszcze przeanalizuj, W przypadku klimy pierwszy bieg załączany jest z bezpośrednio prądem poprzez czujnik lub ze sterownika , drugi poprzez sygnał z czujnika biegnący do sterownika
Tracer2 napisał(a):Po włączeniu klimy sterownik pod akumulatorem załącza wiatraki. Jak czujnik temp silnika , ma załączyć wiatraki jesli silnik jest zimny?
No jak Jak prąd popłynie skoro jest rozwarty ?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości