Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Demontaż tapicerki drzwiowej

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: Demontaż tapicerki drzwiowej

Postprzez piotrassenior » 23 października 2015, 07:25

Potwierdzam - nie ma na dole z tyłu śrub :) Reszta tak jak pisze Kolega adasbb :)
Obrazek

Obrazek
piotrassenior
Cupra
Cupra

Region: wielkopolskie
Auto: VW Golf
Silnik: benzyna inny

Reklama

Postprzez sztamber » 9 listopada 2015, 08:52

Ładna pogoda wczoraj i naszło mnie na prace naprawcze przy moim Leonie.. Konkretnie wymieniałem klamkę z całym mechanizmęm w tylnych prawych drzwiach..
Trochę mi się zeszło, ale udało się..
Lecz niestety mam spory problem a mianowicie:
Nie mam pojęcia gdzie w zamku założyć cięgno zamka ( ten drut ) oraz ( co mnie już szlag trafił ) spadły mi linki ze ślimaka ( opuszczana szyba na korbkę ). Spaść spadły ale ni diabła się nie da nałożyć... Linki się nakładają , ale cały mechanizm nie chce się dać przekręcić na miejsce.. Nie chcę tego robić na siłę żeby nie połamać...
Ktoś wie czy jest jakiś patent na to?
Sztamber
sztamber
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1,9 Tdi

Postprzez Fabian » 14 listopada 2015, 15:58

witam Kolegów pytanko ja demontowałem tapicerke z drzwi od kierowcy i poprostu czas mi nie pozwolil kontynuowac zeby sciagnac tej blachy na ktorej sa prowadnice szyb i mechanizm a konkretnie chodzi o to ze u mnie nie ma tych srub H ktore sa opisane na zdjeciuhttp://free.of.pl/g/gajdar/drzwi.htm ,czyli moge smiało sciagnąć ten element???
Fabian
Stella
Stella

Auto: leon
Silnik: benzyna 1.8

Postprzez adrian3010 » 14 listopada 2015, 22:29

H to są otwory montażowe a śruby I pokażą ci się jak opuścisz szybę kilka centymetrów. Ja osobiście tych śrub nie odkręcałem do końca tylko poluzowałem aby wyszła szyba. Szybę wyciągałem całkowicie i kładłem w bezpiecznym miejscu.
adrian3010
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1M Sport
Silnik: AUQ 1.8

Postprzez adams » 15 listopada 2015, 12:40

Tak jak Adrian pisze z tymi srubami. Wystarczy tylko poluzowac ale przy montazu sprawdz czy guma w ktorej siedzi szyba nie jest przerwana. Jesli jest to uwazaj zeby szyba Ci sie za gleboko nie wsunela. Kuzynowi naprawialem szybe i wlasnie mial rozwalona ta gume w ktorej siedzi szyba. Przy montazu szyba weszla mi za gleboko i przy dokrecaniu bylo slychac duzy huk a szyba rozsypala sie w mak :|
adams
Sport
Sport

Auto: LEON
Silnik: APP 1.8

Poprzednia strona

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne