Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przez sztamber » 9 listopada 2015, 08:52
Ładna pogoda wczoraj i naszło mnie na prace naprawcze przy moim Leonie.. Konkretnie wymieniałem klamkę z całym mechanizmęm w tylnych prawych drzwiach..
Trochę mi się zeszło, ale udało się..
Lecz niestety mam spory problem a mianowicie:
Nie mam pojęcia gdzie w zamku założyć cięgno zamka ( ten drut ) oraz ( co mnie już szlag trafił ) spadły mi linki ze ślimaka ( opuszczana szyba na korbkę ). Spaść spadły ale ni diabła się nie da nałożyć... Linki się nakładają , ale cały mechanizm nie chce się dać przekręcić na miejsce.. Nie chcę tego robić na siłę żeby nie połamać...
Ktoś wie czy jest jakiś patent na to?
Sztamber
-

sztamber
- Stella

-
- Auto: Seat Leon 1,9 Tdi
przez Fabian » 14 listopada 2015, 15:58
witam Kolegów pytanko ja demontowałem tapicerke z drzwi od kierowcy i poprostu czas mi nie pozwolil kontynuowac zeby sciagnac tej blachy na ktorej sa prowadnice szyb i mechanizm a konkretnie chodzi o to ze u mnie nie ma tych srub H ktore sa opisane na
zdjeciuhttp://free.of.pl/g/gajdar/drzwi.htm ,czyli moge smiało sciagnąć ten element???
-
Fabian
- Stella

-
- Auto: leon
- Silnik: benzyna 1.8
przez adrian3010 » 14 listopada 2015, 22:29
H to są otwory montażowe a śruby I pokażą ci się jak opuścisz szybę kilka centymetrów. Ja osobiście tych śrub nie odkręcałem do końca tylko poluzowałem aby wyszła szyba. Szybę wyciągałem całkowicie i kładłem w bezpiecznym miejscu.
-

adrian3010
- Stella +

-
- Auto: Leon 1M Sport
- Silnik: AUQ 1.8
przez adams » 15 listopada 2015, 12:40
Tak jak Adrian pisze z tymi srubami. Wystarczy tylko poluzowac ale przy montazu sprawdz czy guma w ktorej siedzi szyba nie jest przerwana. Jesli jest to uwazaj zeby szyba Ci sie za gleboko nie wsunela. Kuzynowi naprawialem szybe i wlasnie mial rozwalona ta gume w ktorej siedzi szyba. Przy montazu szyba weszla mi za gleboko i przy dokrecaniu bylo slychac duzy huk a szyba rozsypala sie w mak

-
adams
- Sport

-
- Auto: LEON
- Silnik: APP 1.8
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne