Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
wit3k napisał(a):drugiej jest on przyklejony bodajże na super glue
wit3k napisał(a):pociągne to urwe połowe plastików w klapie bagażnika po bokach
Staszek20VT napisał(a):Więc albo poczekasz aż się ociepli, albo dorwiesz garaż i suszarką porozgrzewasz plastiki i delikatnie to spróbujesz rozkleić, albo połamiesz.
SEBOOL2006 napisał(a):Na początku myślałem ze skoro jest na tym dworze -20*C to coś może się z elektryka dziać ale nie jestem pewny.
tooth napisał(a):Problem leży właśnie w tym plastiku w stalowym zamku (ryglu). Jest to element elektryczny jak potencjometr suwakowy z 3 obwodami, które po zamknięciu klapy zwierają się do "kupy" masy. 1 obwód - alarm otwarcia klapy, 2 obwód - lampka w bagażniku, 3 obwód - kontrolka na desce
SEBOOL2006 napisał(a):A to ja mam inne pytanko odnośnie bagażnika. Dziś w nocy jak jechałem po kolegę zapaliła mi się kontrolka ze mam klapę nie zamknięta oczywiście zatrzymałem się i sprawdziłem o co chodzi. Klapę zamknąłem i kontrolka się nadal świeciła dopiero jak dałem bieg na luz to kontrolka zniknęła
W Leonie oba czujniki sa w jednej obudowie, to uklad dwu obwodowy. Czujnik (mikrostyk) jest zamontowany w dolnym zatrzasku klapy, ma trzy piny: jeden to masa, drugi wyprowadzenie do lampki, trzeci wyprowadzenie do zegarow. Po otwarciu klapy podaje mase na lampke i na zegary.tytyryty napisał(a):czy czujnik sygnalizujacy na desce otwarcie klapy i czujnik ktory odpowida za swiatlo w bagazniku to to samo??
Klopoty z tozsamoscia? W profilu "ona", w zdaniu "on" ... hmmm.kulka napisał(a): Kupiłem nową lampkę
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości