Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Może zepnę masę bezpośrednio do żarówki, skoro na drugim jest stale plus to spodziewam się, że będzie świecić stale. Będę szukał dokąd biegnie brązowy na razie nie mam ni pogody ni auta bo stale jeżdże.gypsymh napisał(a):Brązowy przewód to masa pojazdu. Musisz szukać punktu masowego pod deska, lecz często bywa tak iż z punktu wychodzi tylko 1 lub 2 przewody a kolejne cieńsze są zgrzewane w wiązce i odpowiednio zabezpieczone.

bezpiecznik tylko ktory. światło w bagażniku też nie swieci?motyka8 napisał(a):Dzis przestaly mi swiecic swiatelka we wszystkich drzwiach I podsufitce. Zamek centraly dziala poprawnie. Gdzie szukac przyczyny takiego stanu rzeczy
poważnie bedzie świecić z odpiętą kostką regulacji jasności? Bo to że nie bedzie świecic gdy moduł regulacji padł to wiem. Problem modułu nie kończy się na potencjiometrze ma też kilka transformatorków SMD (trzeba by je zidentyfikować co to i podmienić) wymiana potencjiometra nic mi nie dała podpiąłem więc 12V pod odpowiedni pin na włączniku świateł do lini illuminacji (tak aby podświetlenie przycisków było po załaczeniu świateł mijania - tylko w pozycji świateł mijania nie na pozycyjnych)danielek90 napisał(a):Jeżeli rozjaśnia lub sciemnia się samo oświetlenie to jest to wina potencjometru intensywności oświetlenia, jeśli wogole nie świeci to bezpiecznik lub też potencjometr można to sprawdzić odpinajac z niego kostkę wtedy oświetlenie będzie świecić na 30% swoich możliwości

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości