Czesc wszystkim!
Ostatnio zauważyłem dziwne zachowanie climatronika w moim Leonie 1.9 TDI 2000r.
Mianowicie: podczas jazdy na manualu i włączonym nawiewie na szybę sam zwiększa sobie obroty wentylator.
Czy normalne jest takie zachowanie??
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Piotrek_86 napisał(a):Czesc wszystkim!
Ostatnio zauważyłem dziwne zachowanie climatronika w moim Leonie 1.9 TDI 2000r.
Mianowicie: podczas jazdy na manualu i włączonym nawiewie na szybę sam zwiększa sobie obroty wentylator.
Czy normalne jest takie zachowanie??
Piotrek_86 napisał(a):Mianowicie: podczas jazdy na manualu i włączonym nawiewie na szybę sam zwiększa sobie obroty wentylator.
PaVLo napisał(a):Wszystko o czym piszecie dotyczy trybów AUTO, a to co opisuje kolega to ręczny tryb szybkości nawiewu, który powinien pracować tak jak ustawimy, bez względu na temperaturę w środku pojazdu.
km7260 napisał(a):Trochę to wkurzające bo kilka razy tak się zwiększają obroty, dochodzi prawie na maxa i za każdym razem zmniejszam na 2-3 kreski bo mi spada temperatura silnika. Dzieje się tak dopóki się nie nagrzeje w środku
albo ustawić siłę nawiewu na 1 kreskę. W tedy się nie podniesieAce Ventura napisał(a):W takim przypadku należy sobie zminejszyć zadaną temperaturę na panelu.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości