Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Mechanizm schowka pasażera

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Mechanizm schowka pasażera

Postprzez Tomke » 2 kwietnia 2014, 17:19

Mógłby ktoś podrzucic zdjęcia mechanizmu schowka pasazera w Leonie 1M?
Zaciął sie schowek, wyleciała sprężyna i teraz nie odbija zamek. Nie mam pojęcia jak to złożyc, szukałem na forum ale nic nie znalazłem.

-- 2 kwietnia 2014, 11:19 --

Odświeżam temat.

-- 2 kwietnia 2014, 17:19 --

Ref
Obrazek
Tomke
Stella
Stella

Auto: Seal Leon

Reklama

Re: Mechanizm schowka pasażera

Postprzez sylwekwk » 3 kwietnia 2014, 18:58

Wczoraj też miałem ten problem, dzisiaj wziąłem do chaty, pogłówkowałem i wygląda to tak (przynajmniej u mnie działa).
Problem jest z ustawieniem sprężyny, a więc sprężynkę wkłada się w miejsce gdzie wciska się ten duży plastik (jest takie wąskie wgłębienie).
Jedną koncówkę opieramy o górny plastik (tam są takie 4 na górze), a dolną rozszerzamy i opieramy o dół tego długiego plastiku. Na górze nieruchoma sprężyna powoduje jej powrót. I działa dobrze, jeżeli ten bolec od zamka jest wszerz i obniża ten plastik. Jezeli przekręcę kluczykiem wzdłuż, to mechanizm się zacina (bolec od zamka go wtedy nie blokuje, ale mi chyba brakuje jakiejś części albo tą sprężyne może jeszcze inaczej trzeba włożyć). Natomiast jeżeli zamek jest wszerz, wszystko działa dobrze. Jakby co to pisz, zrobię zdjęcie.
sylwekwk
Stella
Stella

Auto: Seat Leon
Silnik: BCB 1.6

Postprzez Tomke » 4 kwietnia 2014, 17:31

Cyknij fotke, bedzie o wiele łatwiej. Rozebrałem to i po wnętrzu widzę, że ktoś wcześniej musiał mieć ten sam problem. z góry dzięki.
Obrazek
Tomke
Stella
Stella

Postprzez sylwekwk » 6 kwietnia 2014, 13:10

Obrazek
Po prawej stronie częśc spręzyny jak widac zahacza o górę, lewa cześć sprężyny jest niewidoczna, opiera się o lewą stronę tego długiego plastiku, który jest włożony w zagłębienie (a niżej w tym zagłębieniu umieszczona jest sprężyna)
sylwekwk
Stella
Stella

Auto: Seat Leon
Silnik: BCB 1.6

Postprzez Tomke » 6 kwietnia 2014, 19:54

Dzięki, działa. Nie odbija mi ta klamka, ale działa.Wydaje mi się, że powinno tam to wyglądać trochę inaczej ale na chwile obecna inaczej nie daje ray tego zrobic. Jak bede mial mozliwość to podejrze jak to działa w Toledo u znajomego. Dzięki jeszcze raz.
Obrazek
Tomke
Stella
Stella

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne