przez emilradom » 21 września 2014, 12:29
Rozmawiałem z mechanikiem który uszczelniał mi pokrywę i powiedział, że nic nie rozbierał tylko wyjął przewód zapłonowy i w gnieździe świecy tylko po wierzchu posmarował pastą uszczelniającą krawędź łączenie głowicy z pokrywą. Czy to, że tak tylko zrobił a nie rozbierał tego może mieć wpływ, że zapaliła mi się kontrolka oleju?? Zapaliła się po 30km na rondzie jak skręcałem w lewo i od tamtej pory zapala się przy obrotach około 2000 do 2500. We wtorek jestem umówiony z innym mechanikiem na wymianę uszczelniacza wału, separatora i porządnego uszczelnienia pokrywy dopiero wtedy zmierzę ciśnienie. Z uszczelniacza wału bardzo cieknie bo już w rozruszniku jest olej. Myślę, że teraz uszczelniona doraźnie pokrywa ma wpływ, że przez rozszczelniony tak bardzo uszczelniacz leci olej bardzo i przez to jest za małe ciśnienie
-- 21 września 2014, 09:11 --
Jechałem wczoraj 50km i dopiero po rozgrzaniu auta kontrolka zapalała się przy obrotach 1800-2400. Myślę jeszcze, że może na rondzie jak gwałtownie skręciłem to z misce był jakiś syf i wpadł w smok i stąd ta kontrolka.
-- 21 września 2014, 13:29 --
Dziś kontrolka zapaliła się po przejechaniu 15km w tym samym zakresie obrotów ale jak wracałem to przejechałem 20km i ani razu się nie zapaliła. Panowie już zgłupiałem co to może być. Olej ma przejechane 1000km, mobil super 2000 10W40. Czy możliwe, że olej jest do du...?