Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Brak centralnego , swiecace kontrolki

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Brak centralnego , swiecace kontrolki

Postprzez LucaO » 28 września 2015, 00:35

witam , mam tako o to problem , wracajac do domu standardowo wychodzac z auta i chcac je zamknac napotkał mnie problem rodzaju takiego ze z pilota nie da sie zamnknac samochodu , dioda na pilocie mruga ale nie ma zadnej reakcji , dodatkowo zamykajac z kluczyka zamykaja sie tylko drzwi od kierowcy i nie da sie uzbroic auta , reszte drzwi musze zamykac osobno ,za pare minut dodatkowo zaswieciła się kontrolka poduszki powietrznej oraz ESP ,wszystkie bezpieczniki sa w porządku ,baterie w pilocie zmienione na nowe , aku odłaczony na pare minut jednjak nic nie przyniosło rezultatu jest dalej tak jak jest , ktos moze miał podobny problem ew moze jakies podpowiedzi co mozna jeszcze sprawdzic ,co mogło sie uszkodzic , pod kompa podepne w tygodniu auto do tego czasu jestem zdatny na porady

-- 26 września 2015, 13:52 --

kontrolka ESP po przejechaniu paruset metrów skasowała się , kontrolka poduszki świeci ale to mniejszy problem vagiem się skasuje , teraz na pierwszym miejscu jest centralny który nie działa

-- 28 września 2015, 01:35 --

Witam , dziś sprawdziłem auto pod komputerem i wykazało mi następujące błędy

00953- Ograniczenie czasu wewnętrznego światła. Niezdefiniowany stan wyłącznika.
00955- Kluczyk 1. Przekroczona granica adaptacji.

czy ten drugi błąd może mieć coś wspólnego z moim problemem ?
LucaO
Signo
Signo

Auto: Seat Leon 1.9 TDi
Silnik: ASV 1.9

Reklama

Re: Brak centralnego , swiecace kontrolki

Postprzez bzykofm » 28 września 2015, 00:40

Przejrzyj ten temat, w kwestii kluczyka, może to rozwiąże problem.

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1672414.html
była: Ibiza 6L lift 1.4 85KM 2013-2014
Leon Barbarzyńca105KM 250Nm @ dynoPro 195KM 374Nm 2014-

Obrazek
bzykofm
LeonClub Team
LeonClub Team

Region: małopolskie
Auto: leon 1P FL TDI PD
Silnik: BLS 1.9

Postprzez LucaO » 28 września 2015, 11:38

próbowałem dziś zaprogramować kluczyk jednak bez rezultatu , nadal usterka postępuje , wydaje mi się że to nie wina pilota , bo gdy zamyka się samochód z kluczyka to powinien alarm się zazbroić również , nie ważne czy kluczyk z pilotem czy też bez tak mi się wydaje a u mnie poprostu tylko się zamyka bez uzbrajania i to zamykają się tylko drzwi kierowcy otwierają także więc troche głebiej bym poszedł może w temat , bezpieczniki sprawdzone i są ok , może jakiś przekażnik padł ?
LucaO
Signo
Signo

Postprzez adams » 28 września 2015, 14:12

A probowales przekrecic kluczyk w drzwiach pasazera ? Tak samo brak reakcji na centralnym zamku ? Jak wyglada sprawa po nacisnieciu przycisku na drzwiach kierowcy (tym co jest przy przyciskach otwierania szyb oczywiscie). Dziala wtedy ?

-- 28 września 2015, 15:12 --

Zastanawia mnie troche to ze wraz z centralnym zamkiem polecialy bledy ESP i poduszek tak same z siebie ? Nie chce byc czarnowidzem, a nawet w to watpie ale tak glosno myśle :) moze modul komfortu Ci padl ? Tylko czy on tez w jakims stopniu odpowiada za airbag i za ESP ? Hmmm dokladnie obejrzales te bezpieczniki ? :) z tego co mi sie przypomina to chyba centralny jest na tym samym co oswietlenie wnetrza ? Albo mi sie juz auta knocą ?
adams
Sport
Sport

Auto: LEON
Silnik: APP 1.8

Postprzez LucaO » 28 września 2015, 15:28

tak próbowałem i zamykaja sie tylko drzwi pasazera reszta jest otwarta , po nacisnieciu przycisku w na drzwiach kierowcy wszystko działa drzwi sie zamykaja wszystki i otwieraja , natomiast nie zazbrajaja sie kontrolka w drzwiach nie mruga , błedy juz pokasowałem a bezpieczniki ogladalem 4 razy i wszystkie sa ok
wlasnie tez sie zastanawiałem nad tym modułem komfortu że może padł , ale jak go sprawdzić czy jest uszkodzony ?
LucaO
Signo
Signo

Postprzez adams » 28 września 2015, 18:58

PW poszlo do Ciebie bo o alarmie nie lubie pisac w ogolnodostepnym dla wszystkich miejscu :) Moze przesadzam ale ...
adams
Sport
Sport

Auto: LEON
Silnik: APP 1.8

Postprzez LucaO » 17 stycznia 2016, 11:52

witam , powracam z problemem , wczoraj znowu centralny przestał działać z pilota :? wszystko tak jak wyzej tylko że kontrolki wszystkie są ok , czy przyczyną tego braku centralnego z pilota może być słaby akumulator ? niedoładowany ? bateria w pilocie jest nowa wymieniona we wrześniu więc wątpie by znowu padła
LucaO
Signo
Signo

Postprzez Sebool2006 » 17 stycznia 2016, 12:23

Może zime luty Ci padły i trzeba poprawić. Próbowałeś z bliższej odległości zamknąć samochód z pilota bo może pilot Ci się rozkodował i przez to nie działa.
Było niebieskie 1M 1.8 AGN 125km
Poszła całka w czarne 1P FR 2.0 BWA TFSI 2++ :(
Jest biturbo ;)
Sebool2006
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Auto: Leon FR
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez LucaO » 17 stycznia 2016, 12:37

próbowałem z bliższej odległości i bez rezultatu , pilot próbowałem zakodować ale również bez rezultatu , zobacze jeszcze z tym aku bo miałem praktycznie rozładowany , naładuje i zobacze, jeśłi to nie pomoże to spróbuje z tym mikrostykiem uwalonym w drzwiach kierowcy a jak to nie pomoże to zabiore się za pilot i cała reszte
LucaO
Signo
Signo

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne