Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Dziwny stukot

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Dziwny stukot

Postprzez Kubazs » 16 czerwca 2013, 12:16

Witam,czy ktos mial cos podobnego u siebie? Najpierw stukalo ciszej,a teraz jest tragedia..

Tak to wyglada:

http://www.youtube.com/watch?v=kJiw_0-m ... e=youtu.be

A moze znacie kogos na Bialolece kto by sie tym fachowo zajal?
Kubazs
Signo
Signo

Auto: Leon
Silnik: ARL 1.9

Reklama

Re: Dziwny stukot

Postprzez Astin » 17 czerwca 2013, 13:31

Mi to osobiście wygląda na obróconą panewkę... U znajomego w BMW (diesel) brzmiało to niemal identycznie.
Astin
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon I

Postprzez Marcinxxx » 17 czerwca 2013, 14:19

Też stawiam na panewke
Marcinxxx
Sport
Sport

Auto: Seat Leon Sport
Silnik: ASV 1.9

Postprzez Jazz » 17 czerwca 2013, 14:23

ostro , może być panewa jak piszą poprzednicy , jedno jest pewne jedz do mechanika , po diagnozie opisz problem.
Go Hard Or Go Home !!
Jazz
Sport
Sport

Auto: R-ka
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez Kubazs » 23 czerwca 2013, 16:16

Okazalo sie ze panewki..w styczniu rozerwalem miske olejowa i mimo szybkiego zatrzymania samochodu zdarzylo przylapac na panewkach i wytrzymalo wlasnie do teraz.. Wymiana silnika.. Tam gdzie zaprowadzilem powiedzieli mi: +-8tys :shock: dwumasa nowa,rozrzad nowy, silnik za 3tys sam slupek i robota 1,5tys.. zastanawiam sie czy rozrzad musi byc koniecznie wymieniany, jesli mialem robiony 25tys temu? w kazdym razie zabieram go z Warszawy i prowadze do swojego zaufanego mechanika..a po robocie zechce go sprzedac,bo ślub tuz tuz :)
Kubazs
Signo
Signo

Postprzez Astin » 23 czerwca 2013, 16:23

Co to za motor, że słupek 3 tyś? Ktoś chyba z konia spadł, ja kupowałem słupek do TDI ASV za 800zł... Do tego robiony rozrząd, czyszczona turbina, wszystkie filty, wymiana oleju, pompa wspomagania + robota razem 4400zł.
Astin
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon I

Postprzez Kubazs » 10 lipca 2013, 05:45

ARL.. Dlatego wlasnie zabralem od nich... Rozgladalem sie za samymi slupkami to tak od 1500 do 2500-3000.. no ale zeby wymieniac dwuamse i rozrzad na nowe, to ja nie wiem czy koniecznie trzeba to robic..

-- 10 lip 2013, o 06:45 --

Witam,wroce jeszcze do tematu.. Po zabraniu od mechanikow z Warszawy,zawiozlem go do znajomego mechanika poza Warszawa..Rozkrecil silnik w drobny mak i wyszlo ze to nie panewki stukaly..Jak sie okazalo "gora" silnika wcale nie byla dobra jak mnie tu przekonywali,bo nawet jej nie rozkrecili..Scial sie walek rozrzadu,zrobily sie dziury w szklankach, 2 tloki to kompletna ruina(powiedzial mi ze juz dawno takich nie widzial), glowica i do tego turbina (jakas srubka sie dostala do srodka)..Poradzil mi zeby go wyremontowac i tak tez zrobie,przynajmniej bede wiedzial co mam i jeszcze troche nim pojezdze:) Takze czeka mnie niezly remont...Koszt remontu z nowymi czesciami (tloki, walek, dwumasa na jednomas zamienie, turbina i cala reszta ok 5tys zl) czyli za ok 6tys bede mial sprawny silnik..a tu za przekladke jakiegos niesprawdzonego uzywanego 8tys z gorka:/ Taka moja mala refleksja na temat "mechanikow" a Mechanikow..
Kubazs
Signo
Signo

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel