przez Kubazs » 10 lipca 2013, 05:45
ARL.. Dlatego wlasnie zabralem od nich... Rozgladalem sie za samymi slupkami to tak od 1500 do 2500-3000.. no ale zeby wymieniac dwuamse i rozrzad na nowe, to ja nie wiem czy koniecznie trzeba to robic..
-- 10 lip 2013, o 06:45 --
Witam,wroce jeszcze do tematu.. Po zabraniu od mechanikow z Warszawy,zawiozlem go do znajomego mechanika poza Warszawa..Rozkrecil silnik w drobny mak i wyszlo ze to nie panewki stukaly..Jak sie okazalo "gora" silnika wcale nie byla dobra jak mnie tu przekonywali,bo nawet jej nie rozkrecili..Scial sie walek rozrzadu,zrobily sie dziury w szklankach, 2 tloki to kompletna ruina(powiedzial mi ze juz dawno takich nie widzial), glowica i do tego turbina (jakas srubka sie dostala do srodka)..Poradzil mi zeby go wyremontowac i tak tez zrobie,przynajmniej bede wiedzial co mam i jeszcze troche nim pojezdze:) Takze czeka mnie niezly remont...Koszt remontu z nowymi czesciami (tloki, walek, dwumasa na jednomas zamienie, turbina i cala reszta ok 5tys zl) czyli za ok 6tys bede mial sprawny silnik..a tu za przekladke jakiegos niesprawdzonego uzywanego 8tys z gorka:/ Taka moja mala refleksja na temat "mechanikow" a Mechanikow..