Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Zapala i gaśnie - miga kontrolka świecy żarowej

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Zapala i gaśnie - miga kontrolka świecy żarowej

Postprzez wojciechu » 26 marca 2007, 08:46

Witam - jak w temacie. Bardzo byłbym wdzięczny za jakiekolwiek sugestie. Jeszcze nie podłączałem komputera i dlatego nie wiem nic na temat możliwych błędów.
Dziękuję z góry za jakiekolwiek sugestie.
wojciechu
Signo
Signo

Auto: Seat Leon FR

Reklama

Re: Zapala i gaśnie - miga kontrolka świecy żarowej

Postprzez przebor » 26 marca 2007, 09:46

Jedną z przyczyn może być uszkodzony czujnik pod pedałem hamulca. Sprawdź czy masz światła STOP, jeśli nie to wszystko na ten temat jest
tutaj
przebor
Sport
Sport

Auto: Leon 1m
Silnik: ASV 1.9

Czujnik jest O.K. ale...

Postprzez wojciechu » 26 marca 2007, 10:33

Dzięki za szybką reakcje. Dodam tylko że sprawdzałem elektrykę bez zapiętego czujnika stopu i sprzęgła a potem dopiero je załączyłem - po wciśnięciu stop gaśnie. Czy konieczne jest kasowanie powstałego w ten sposób błędu - z tego co czytałem na forum to powinno wrócić do normy samo.

Dziękuje

[ Dodano: Pon 26 Mar, 2007 ]
Przy próbie odpalenia zaczął wyć alarm dlatego podejrzewam ze problem jest z immobiliserem. W jednej z tabelek na forum znalazłem kod błędu 17978 P1570.
Skutkiem tego błędu jest właśnie miganie kontrolki świec, praca przez chwile i zatrzymanie motoru. Jako sposób usunięcia tabela podaje : dopasowanie ECU do IMMO lub sprawdzenie IMMO.
Niestety na tym wyjaśnienia się kończą a moja znajomość już dawno się skończyła.

Nie wiem jednak na pewno czy to to bo jak napisałem nie podłączałem jeszcze kompa, ale wydaje mi się że bez tego się nie obędzie. Jeśli znacie jakiegoś magika od elektroniki z Podkarpacia to proszę o kontakt.

Dziękuję
wojciechu
Signo
Signo

Auto: Seat Leon FR

Postprzez tomcior » 13 stycznia 2015, 19:21

Ja dorabiałem se kiedys kluczyki (scyzoryki) do Leona, bo oryginalny mi sie nie podobał :P
Kluczyk udało sie dorobić i wygląda lux, tyle, ze nieregularnie, czasami wyskakuje lampka kluczyka (immo) i silnik da sie odpalic na 2-3 sek. potem gasnie. Czasami zaskakauje - np. za 5 razem, gdy wylacze i wlacze zaplon. Nikt mi nie potrafil powiedizec czemu oprocze jednego kolegi na forum tutaj - przeczytlame, ze dzieje sie tak, bo Immo auta nie rozpoznaje kluczyka - moze pastylka w srodku kluczyka lata.

co ciekawe - gdy walne pare razy mocno pod kierownica - ODPALA ZAWSZE :D :D :D Odkryla to moja koieta hahaha
Pozdrawiam
tomcior
tomcior
Stella
Stella

Auto: Leon 1M1 110KM VP

Postprzez lewy1305 » 13 stycznia 2015, 22:10

to te ładne kluczyki powieś sobie na lusterku wstecznym na sznureczku a używaj ori kluczyka i po problemie . migająca kontrolka świecy żarowej to może być czujnik stopu ostatnio przerabiałem to u ojca w bora poprawiłem styki i jest ok
lewy1305
Sport
Sport

Auto: seat Leon
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez Maras2003 » 15 stycznia 2015, 00:07

W zamiennikach kluczyków często lata pastylka immo, wystarczy ją przymocować nawet za pomocą tasmy dwustronnej tam gdzie jej miejsce.
Maras2003
TopSport
TopSport

Auto: Leon Sport

Postprzez mateo_89 » 21 stycznia 2015, 18:43

Miałem też taki problem , wymiana przekaźnika 109 i po problemie bynajmniej u mnie pozdrawiam
mateo_89
Stella
Stella

Auto: Leon I 1.9TDI
Silnik: TDI pompowtryski PD

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel