Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Poprobi napisał(a):17664 - Engine Cooolant Temp Sensor (G62):
Address 17 -------------------------------------------------------
Controller: 1M0 920 822 E
Component: KOMBI+WEGFAHRSP VDO V03
Coding: 05124
Shop #: WSC 00000
2 Faults Found:
01039 - Coolant Temperature Sensor (G2)
30-10 - Open or Short to B+ - Intermittent
01314 - Engine Control Module
49-10 - No Communications - Intermittent
Poprobi napisał(a):Dzięki za zainteresowanie Ile taki czujnik kosztuje?
fr3ak napisał(a):01039 - Coolant Temperature Sensor (G2)
bono napisał(a):Poprobi napisał(a):Dzięki za zainteresowanie Ile taki czujnik kosztuje?
ja za oryginalny w serwisie skody placilem 36 PLN, oznaczenie znajdziesz na forum bo bylo, Pamietaj aby kupic do tego rowniez oring, Wymiana bardzo prosta, okolo 10 min roboty, pamietaj aby silnik byl zimny, bo inaczej mozesz zrobic sobie kuku,goracym plynem chlodniczym. Podczas wymiany wyleci go okolo 300 ml.
bono napisał(a):Poprobi napisał(a):17664 - Engine Cooolant Temp Sensor (G62):
ten blad to czujnik temperatury cieczy chlodzacej , zielony na 4 pin( w starszych wersjach czarny) sam niedawno wymienialem
Kolego ja w moim ARL-u też miałem czarny (2004r) wymieniłem n zielony i hulasławek napisał(a):bono napisał(a):Poprobi napisał(a):17664 - Engine Cooolant Temp Sensor (G62):
ten blad to czujnik temperatury cieczy chlodzacej , zielony na 4 pin( w starszych wersjach czarny) sam niedawno wymienialem
Bono, w starszych wersjach, tzn. w jakich rocznikach? Pytam bo u mnie ten sam błąd wywaliło i muszę wymienić.
Czy od tego uszkodzonego czujnika mogą czasami skakać wolne obroty (dokładnie to czasami podchodzą ponad 1000), i świeci się dłużej kontrolka grzania świec?
rogal24 napisał(a):dodatnie przeładowanie w skrócie.Moje pytanie jest takie: Czy wymiana sterownika na nowy wpłynie
rogal24 napisał(a):czy wymiana sterownika ciśnienia wpłynie na ten chip tuning??
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości