bylo poruszane juz na forum czestoolszu napisał(a):adam1.9TDI, po czym wnosisz ?

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
bylo poruszane juz na forum czestoolszu napisał(a):adam1.9TDI, po czym wnosisz ?
da sie oczywiscie. Ja przy obecnych temperaturach uzywam aku ktory przy rozruchu ma 9.3-9.5V i odpalam ale dlatego ze jest wszystko jest idealnie ustawione, w dobrej kondycji i potrzeba doslownie 1-2obroty do zaskoku silnika.PiterEL napisał(a):Prawda ale ja ponad pol roku przejezdzilem na takim aku no tylko ze nie w zimePo zmianie na nowy centra futura 770A kontrolki przestaly sie palic przy rozruchu.
pl_DK napisał(a): i dolałem ropki z Shell'u.
pl_DK napisał(a):wczoraj dolałem STP z antyżelem do połowy baku wcześniejszego paliwa
pl_DK napisał(a):Na stacji zapłaciłem 16,90zł więc chyba to nie jest jakiś kosmos...
polciu1 napisał(a):Witajcie,
Przyszła zima są problemy z Leonem Problem jest na tyle dziwny, że auto stoi dwa dni na mrozie i po jednokrotnym zagrzaniu świec pali od strzała, ale za to jak już odpali i przejade nim powiedzmy 3 km i potem wstawie do garażu to rano nie chce odpalić mimo, że temperatura w garazu +4 stopnie. Ponadto samochód bardzo powoli się grzeje, po przejechaniu 18 km temperatura dochodzi do 90 stopni, ale jak tylko na chwilę zatrzymam się na skrzyżowaniu to od razu zaczyna spadać... Na climatroniku 90 stopni pojawia się po około 8 km a na desce wskazówka jeszcze długo leży na 60 stopniach... Myślicie, że to problem czujnika temperatury albo termostatu? Czujnik wymieniany rok temu na jakiś zamiennik, świece sprawne, termostat nigdy nie ruszany... Proszę o rady i z góry dziękuję za pomoc
kornat napisał(a):Strzała w górę + obieg zamknięty > plusikiem zmieniasz na 51C > wciskasz obieg zamknięty.
Ale mimo wszystko to nie jest wiarygodne.
Leonista napisał(a):no nic mi nie wiadomo ani o kompresji ani o uszczelniaczach. ale zbiera się dobrze ma siłe.
-- 11 lutego 2014, 08:24 --
auto sadze ze ma już z 300tys przebiegu a zalany olej 5w40 czyżby za rzadki??? mozliwe?
Leonista napisał(a):no nic mi nie wiadomo ani o kompresji ani o uszczelniaczach. ale zbiera się dobrze ma siłe.
-- 11 lutego 2014, 08:24 --
auto sadze ze ma już z 300tys przebiegu a zalany olej 5w40 czyżby za rzadki??? mozliwe?
Leonista"(...) tylko jak sie rozgrzeje do daje kopcia
(...)[/quote]
Ciepły oil jest rzadszy, a jak jest rzadszy to łatwiej mu jest przecisnąć się na jakiejś nieszczelności.
[quote="Leonista napisał(a):(...)
zampomnialem dodac ze niemam katalizatora moze to cos znaczy???
Leonista napisał(a): co do tego oleju zalac mu mineralny?????
Leonista napisał(a):
-- 11 lutego 2014, 16:53 --
a co do tego oleju zalac mu mineralny?????
markus312 napisał(a):Leonista, olej do ARL musi być specjalny do PD z aprobata 502.00 / 505.00 lepkość 5W40
Leonista napisał(a):Jedynie co jest to biały dym z rana ale to para no i nie mam kata
kurex napisał(a):Bo napisałeś "i nie mam kata" więc co miałeś na myśli. ?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość