Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
WOJTASS napisał(a):którzy twierdzili, że to nie bedzie chodzić, straci na mocy, będą problemy z zapalaniem uważam, że sie mylili bo samochod nie stracił nic na mocy.
WOJTASS napisał(a):Na 100 % valeo, sztywne koło. Bo wsadzałem już 2 dwumasy ( regenerowane) człowiek chciał zaoszczędzić ale z gówna bata sie nie ukręci
i padały po 10 - 15tyś. Teraz już bede miał z tym spokoj, jeszcze tylko stan oleju i bedzie git.
WOJTASS napisał(a):Nie chciałem dwumasu , poprostu takie moje widzi mi się. ( Może uraz po 3 walniętych dwumasach )
Sztywne będzie bardziej trwałe a może coś przy leonku porobie, jakiś chip jak go doprowadze do normalnego stanu.
Hmm tajemnicą to to nie jest - dałem 1600 za kpl bez wysprzeglika
Klikoś napisał(a):Ciężko odpowiedzieć sensownie na takie pytanie,
Andi napisał(a):Ile to wytrzyma przy 231,3 PS/ 4173Rpm i 481,5 Nm/2875Rpm ?
Sammael napisał(a):PS. Jak rozumiem, pytanie chyba miało dotyczyć ile wytrzyma sprzęgło a nie dwumas... ewentualnie cały zestaw.
marcin7911 napisał(a):nie należy uprawiać PSJ czyli ruszać bez gazu,
Andi napisał(a):Tak chodzi mi przede wszystkim o dwumas, bo tu są koszta największe.
WOJTASS napisał(a):Nie chciałem dwumasu , poprostu takie moje widzi mi się. ( Może uraz po 3 walniętych dwumasach )
Sztywne będzie bardziej trwałe a może coś przy leonku porobie, jakiś chip jak go doprowadze do normalnego stanu.
Hmm tajemnicą to to nie jest - dałem 1600 za kpl bez wysprzeglika
Hyvel napisał(a):silniki z b.lekkim kołem zamachowym szybciej wkręcają się na obroty
Hyvel napisał(a):lecz niestety minusem jest to, że jadąc np. pod górę szybciej je wytracają
oskarus_90 napisał(a):Cześć, ile zapłacę tak w przybliżeniu za dwumas, sprzęgło kompletne i robociznę?? (Seat Leon 1.9 TDI 150 KM)
Wyplosz napisał(a):OMEGA, od kiedy jest jednomas w ARL
rafis napisał(a):czy mozna wymienic sam dwumas
grzybek napisał(a):VALEO KiT4P (komplet z jednomasem) do Leona ARL ma numer katalogowy 835050.
jutro zakladam do siebie taka zabawke wiec tez zdam relacje....
damianos89 napisał(a):prędkość ok 60-70 km/h, na niskich obrotach jade na piątce i wcisne do końca pedał gazu
damianos89 napisał(a):przez to przeładowanie, mówił że za dużo mocy i trzeba będzie zmniejszyć
LuQas napisał(a):jaki masz moment?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości