Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
WojtekTDi napisał(a):ja mialem podobna przypadlosc...ze trzy razy zdazylo mi sie ze podczas przyspieszania w okolicach 120km/h (dwa razy na IV raz na V) tez mnie rzucilo zebami na przednia szybe...podjechalem na diagnoze...komp nie wykazal anomalii przeplywka ok...pozostalo sprawdzic szczelnosc dolotu...tez ok...oczywiscie owy zaworek o ktorym pisano wczesniej zostal rozebrany i przeczyszczony i jak narazie wszystko ok...wczoraj byla trasa wrocek-lublin przyspieszanie na roznych biegach i nic sie nie dzialo....takze polecam przeczyscic zaworek
pozdr
witez napisał(a):Wszystko działa i raptem autko traci moc (tak jakby ktoś odłączył turbinę), sytuacja najczęściej zdarza się jadąc na V biegu i w momencie przyśpieszania.
Troll napisał(a): Obstawiam,że to jest właśnie on, ponieważ tak jak kolega pisze,po wyłączeniu i włączeniu silnika problem znikał .
Troll napisał(a):Sławek przecież nie stwierdziłem,że wystarczy odpalić auto na nowo i po problemie
Leon to skarbnica usterek
Troll napisał(a):Panowie, widocznie mam pecha do fachowców od elektrykiJeśli macie namiary na dobrego majstra w Krakowie to proszę o kontakt, pw bądz mail. Peace
rumianko napisał(a):a n75 zaworów wymieniłem chyba z 5
Ja miałem podobną przypadłość, gdy siadała mi przepływka. Maks. tak do 140-150 i to wszystko, a z górki może do 160 dobiłem. Choć jeśli po wyłączeniu silnika problem całkowicie ustępuje i auto normalnie powyżej 140 jedzie to raczej to będzie co innego.dexter21 napisał(a):Jade do 140 i ani troszke szybciej.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość