Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
RafcioGTC napisał(a):W aucie jest zmieniona Turbina nie wiem czy może nie ona sie do tego przyczyniła .
RafcioGTC napisał(a):Na pewno dało mi do myślenia to kopcenie, lecz przemyślałem sprawę i samochód został kupiony . Teraz chciał bym się tylko dowiedzieć co może być tego przyczyną niektórzy wspominają o uszczelce pod głowicą . Pojadę do jakiegoś mechanika tylko muszę auto zarejestrować .
Tutaj krótki zapis video: http://www.youtube.com/watch?v=xne18-T5s98
RafcioGTC napisał(a):Auto było na przeglądzie dziś , więc może by taką awarie zobaczył
RafcioGTC napisał(a):Jutro popatrzę jeszcze bo dziś to nie robota jak mam sobie sam gazować .
RafcioGTC napisał(a):bo u mnie w pobliżu nie ma tłumacza języka holenderskiego.
jędrek napisał(a):sprawdzales stan oleju
źle sprawdzany poziom. Ma być pełny układ + połowa miarki w misce. Więc...odpal zimnego na 20s, zgaś i sprawdz po ok 30s. Założe się, że będziesz musiał dolaćkerek napisał(a):środek miarki sprawdzane po nocy..
eNZet napisał(a):Pierwsze odpalenie Leona na zimnym silniku skutkuje tym, ze dosc mocno zakopci na bialo. Dzieje sie tak przez 20-30sek i problem znika. Przy nastepnych odpaleniach auta problemu nie widac. Tylko na zimnym silniku ( kiedy postoi dluzej - nawet w dodatnich temperaturach ).
Leon to 1.9TDI ASV 110km po programie na 136km. 2002r.
Wymienilem w nim wszystkie swiecie, przeplywomierz, oraz turbo.
eNZet napisał(a):Pierwsze odpalenie Leona na zimnym silniku skutkuje tym, ze dosc mocno zakopci na bialo. Dzieje sie tak przez 20-30sek i problem znika. Przy nastepnych odpaleniach auta problemu nie widac. Tylko na zimnym silniku ( kiedy postoi dluzej - nawet w dodatnich temperaturach ).
Leon to 1.9TDI ASV 110km po programie na 136km. 2002r.
Wymienilem w nim wszystkie swiecie, przeplywomierz, oraz turbo.
Co moze byc powodem? Help.
chlorek napisał(a):no na początek trza sprawdzić turbo.
chaku napisał(a):Jutro odbieram samochód z warsztatu przepływka była uszkodzona na bank mechanik twierdzi że moc samochodu wróciła. Nie mam jak zrobić logów kabel VAG mam niestety na moim lapku windows 7 i wielki problem z odpaleniem VAG.
Nie znam nikogo z Vagiem w okolicy kto mógł by mi to sprawdzić
chaku napisał(a):U mnie dym jest tylko podczas odpalania
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości