Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
damianos89 napisał(a):U mnie najpierw tuner powiedział, że po zmianie turbo 1.9 TDI AXR (101KM) na GTB1756VK 2.7 TDI (180 KM) będzie potrzeba zmienić map sensor na taki 3 bar, ale okazało się, że na moim map sensorze dało się ładnie wystroić i będzie jakieś 170-180 KM mocy teraz bez zmiany sensora:)
untaztood napisał(a):Czemu sądzisz, że będzie potrzebna korekta?
untaztood napisał(a): Mam wrażenie, że siadł mi map-sensor
rumianko napisał(a):untaztood napisał(a):Czemu sądzisz, że będzie potrzebna korekta?
bo zajmuje się tym na co dzień? zapraszam http://www.brk-tuning.pl
z linka logi wyglądają na 100% dziurę w dolocie bo nie możliwym jest ze 1200 powietrza wpływa do silnika a ładuje tylko 1b przy 4000obr. chyba ze przepływka jakiś chińczyk.
rumianko napisał(a):troszeczkę inaczej wygląda log jak map poleci.
IroN_87 napisał(a):untaztood, Jak nie zrobisz korekty to na tym ARL-owym zamiast 1b będzie Ci ładować ~1,5b, albo i więcej i zobaczysz ładny niebieski dym z rury.
Nie wierzysz? jest tutaj taki jeden co wykończył 2 turbiny jedną z ASV, drugą z ASZ zanim się przyznał co zmienił..
rumianko napisał(a):Przeplywka zamiennik zawsze pokazuje ten typ wiecej przeplywu niz jest realnie.
powiedz mi czy po awaryjnym masz bledy w ecu przeplywki. egr. klapa gaszaca i n75?
rumianko napisał(a):Co sie tak tego mapa uczepiles on jest w 100% sprawny. Cos jest nie tak z n75 moze instalacja elektryczna?
untaztood napisał(a):(Wiem, gdybanie i wróżenie...)
rumianko napisał(a):sztanga chodzi ok, ale to i tak nic nie oznacza w twoim przypadku.
logi tak jak wcześniej pisałem.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości