Witam serdecznie,
Prosiłbym o pomoc forumowiczów, szukałem podobnych tematów jednak w nich nie do końca znalazłem odpowiedz.
Mianowicie, problem polega na tym, że auto straciło moc z 110KM mam czasem może 90 a czasem jedzie jak SDi

Auto kupiłem w czerwcu zeszłego roku. Na dzień dobry wymieniłem rozrząd pompę filtry itp., diagnoza na komputerze ok silnik miał mało mocy tak jak teraz jednak po zrobieniu geometrii było ok. W styczniu znów stracił wigor, na szczęście był to wężyk od podciśnienia, zaraz kazałem wymienić wszystkie. Przy wymianie wężyków mechanik powiedział, że przepływomierz jest założony "jakiś chiński". Zaworek n75 też niby troszkę przepuszcza. Najważniejsza rzecz, to jak go kupowałem sprzedający powiedział, że auto próbowano mu ukraść i złodzieje byli tak obeznani, że skasowali mu komputer i sami auto unieruchomili. Zapewniał, że program został wgrany oryginalny w salonie seata w 2012 roku bodajże. Teraz u innego mechanika na komputerze (nie mówilem mu o tym fakcie) od razu stwierdził, że coś z programem jest nie tak bo jest inna dawka rozruchowa, jednak inne parametry są ok. Turbina regenerowana w 2014. Spalanie też wydaje się za duże, na trasie w granicach 5,8-6,0l przy jeździe do 120km/h! Miałem wcześniej Ibize z tym samym silnikiem i spalanie na tej samej trasie to max 4,2 było. Piszę dlatego, że chciałbym zminimalizować koszty ew naprawy, a nie wiem od czego tutaj zacząć, jeśli czegoś nie napisałem ważnego odpowiem na dole.
Z góry dzięki, Pozdrawiam!