Witam od niedawna jestem posiadaczem Leona 1.9 arl z 2004r auto kupiłem od znajomego z którym zresztą sam go sprowadzałem ,więc przebieg i stan jest mi dobrze znany ale do rzeczy .Ostatnio zaczął dziwnie długo odpalać tzn ok 3sek kreci i chodzi wcześniej jak zgasła kontrolka świec to z obrotu, podłączyłem vcds i zdziwiły mnie korekty i bipy mianowicie
1 0,56 bip 125
2 1.26 bip 80
3 0,24 bip 89
4 1,65 bip 89
wszystko sprawdzane na ciepłym silniku, podjąłem decyzję o demontażu pokrywy zaworów i probie drobnej regulacji pompek i tu moje pytanie znajomy 6 lat temu w serwisie seata w Z.Gorze miał regenerowane wtryski i do tej pory wszystko ok alee nie idzie odczytać nr wtrysku tylko BOSCH i literki BE na wszystkich 4 czy tak powinno być czy powinny siedzieć AL ,pomimo tego zrobiłem regulację korekty się nie zmieniły ale bipy
1 88
2 64
3 47
4 47
auto zaczęło znowu palić na tzw widok kluczyka ale męczą mnie te pompki i bipy nie lubie mieć coś zakombinowane zastanawiam się nad kupnem regenerowanych AL może wtedy bedzie ok i spalanie trochę spadnie obecnie 9l przy spokojnej jeździe do 120 i to trasą