Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

ARL rozrząd

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

ARL rozrząd

Postprzez rossi » 8 kwietnia 2007, 19:59

Witam,

mam pytanie z czego składa się kompletny rozrząd do silnka ARL?
Wiem... pasek + rolki (napinająca i prowadząca) + pompa wody dla pewności, ale czy ten silnik wyposażony jest w napinacz hydrauliczny paska rozrządu????? Czy napinacz hydrauliczny też wchodzi w skład kompletnego rozrządu?

Druga sprawa...czy przy przeglądzie po 90tyś lepiej jechać do ASO z własnym rozrządem + olej/filtry i niech robią przegląd na moich częściach. Napewno wyjdzie taniej o kilka stówek, ale ciekawi mnie jedna sprawa jak wygląda sprawa gwarancji na rozrząd skoro robie to na moich częściach, a nie ori cześciach z ASO??? Odpukać jakby coś po wymianie trzasneło to czy mogę od nich żądać naprawy w ramach gwarancji, czy raczej spuszczą mnie ?

Trzecia sprawa.....koszt przeglądu po 90tyś w ASO to około 430 pln. Czy w tą cenę jest wliczona już wymiana rozrządu zgodnie z tym co każe ksiązką serwisowa czyli wymiana paska rozrządu właśnie przy 90 tyś, czy może dodatkowo beceluję 400 pln za wymiane paska + 430 pln za przegląd?

Moze ktoś już robił takie manewry u siebie i mógłby mi doradzić.
Dzięki za pomoc i wszelkie rady.
rossi
Sport
Sport

Auto: LEON ST FR
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Reklama

Re: ARL rozrząd

Postprzez colin23 » 8 kwietnia 2007, 22:34

JAK PRZYJEDZIESZ Z WłASNYMI CZęśCIAMI TO NA 1000% NIE DADZą cI GWARANCJI NA TE ELEMENTY. pOSTAW SIE W ICH SYTUACJI. cZY DAłBYś KOMUś GWARANCJE NA COKOLWIEK JEśLI BYłBYś TYLKO SKłADACZEM TEGO CZEGOś? kurcze sorry ale mi się caps lock włączył a nie chce mi się tego jeszcze raz pisać :)

co do ceny przeglądu to wątpie żeby w cenie 400zł była też wymiana rozrządu. Raczej będzie to dodatkowo płatne. Ale najlepiej jak zadzwonisz do ASO i spytasz.
colin23
Sympatyk LeonClub

Auto: Audi

Re: ARL rozrząd

Postprzez lypa » 9 kwietnia 2007, 16:56

Jesli chodzi o rozrzad to zadne ASO nie udzieli Ci gwarancji chyba ze zakupisz u nich czesci. Osobiscie co do rozrzadu polecam wykonanie takiej wymiany w ASO z ich czesciami. We wrzesniu 2006r w SEAT MARAN zaplacilem ok.1100zl i jest gites, oczywiscie gwarancja i zero stresu ze ktos po raz pierwszy rozrzad w ARL wymienia.
Co do przegladu po 90tkm to cene stanowia tylko czynnosci zwiazane ze sprawdzeniem auta bez czesci eksploatacyjnych...Zazwzczaj koszt takiego przegladu wraz z czesciami powinien sie zamknac w 1000zl.
lypa
Stella
Stella

Auto: SEAT LEON 1.9TDI ARL

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel