Witam p , sprowadziłem auto z szwajcarii , ma nalatane ori 200tyś problem polega na tym że tłoczki hamulcowe się nie cofają i w efekcie nie da się tym autem jeździć.
Krótka historia :
1 Kupilem auto , zrobilem 30km i było wszystko OK
2 Pojechałem na przegląd i Pan diagnosta zaczał znęcać się nad pedałem hamulca bo tył prawy nie hamował. Po kilku depnieciach coś lekko strzeliło , czy pukneło ( możliwe ze rolki ) ale koło zaczeło hamować jako tako. Dodam że nie działa w nim ręczny ale to bez znaczenia - tylko w tym zacisku. Od tamtej pory trzymają mi hamulce tylko z przodu , obie strony i obie równocześnie.
3 Hamulce nie trzymają jak auto stoi długi czas , wszystko jest ok do pierwszego naciśnięcia hamulca
4 tłoczki wszystkie 8sztuk chodzą lekko , klocki chodziły cieżko w zaciskach ale zostały oszlifowane i to dosyć konkretnie , teraz bardzo luźno chodzą w zacisku ( brembo zaciski )
5 Po odkręceniu odpowietrznika hamulce puszczają
6 Wymieniłem przewody elastyczne z przodu na te w stalowym oplocie. Początkowo bez odpowietrzania nadal hamulce stały. Po odpowietrzaniu z włączonym zapłonem hamulce nie tarły , wszystko było OK ALE zaczeły blokować po odpaleniu auta!
7 Wyjałem bezpiecznik od ABSu i nic nie pomogło. VAG widzi bład prawego czujnika w kole oraz błedy z komunikacja? ( nie jestem pewien , już nie pamietam ) oraz błedy 18057 i 01316 które są róznie interpretowane w sieci
8 Oczywiście pali się ABS , wcześniej przy zakupie zapalił się ale zgasł po kilku metrach. Palil się losowo ale cześciej był NIE zapalony. w tej chwili pali się cały czas , choć autem nigdzie nie jeżdzę wiec nie wiem czy podczas jazdy tak jak kiedyś by po prostu znikł.
9 Pali się też kontrola od ESP , po wciśnięciu ESP nic się nie dzieje na zegarach.
10 Pedał hamulca gdy zaciski stoją jest twardy , ogólnie jest twardy przez cały czas , auto hamuje dobrze nawet jak się te hamulce grzejąwink.gif
Problem opisałem na prawdę szczegółowo , prosze was o pomoc bo wiem że jest tutaj masa ludzi z ogromna wiedza. Nie chciałbym ładować się w niepotrzebne koszty a sama zmiana pompy ABS , serwa czy pompy nie należy do najprzyjemniejszych