Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Golf IV 1.6 odpalanie po montazu alarmu

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Golf IV 1.6 odpalanie po montazu alarmu

Postprzez nico » 4 marca 2006, 17:53

Witam, w ostatnim czasie stalem sie wspolposiadaczem golfa IV 1.6 16v azd i zalozylem alarm do niego z roznymi 'zabezpieczeniami', co w efekcie nie wyszlo mi to na dobre. Po zjechaniu do domu, wstapilem do sklepu, gdzie bylem pare minut. Wchodze, włanczam zapłon, nie swieci sie zadna kontrolka oprocz kontrolki poduszek powietrznych, przekręcam kluczyk i auto nie chce odpalić gdyż zachowuje się jakby nie podawała pompka paliwa, choć została włączona osobnym przełącznikiem. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki, wszystko było okay, minęło ok. godzinki wsiadam spowrotem i autko zachowuje się idealnie, zapala, wszystko jest okay, prócz kontrolki poduszki, która nie gaśnie.
Moje pytanie jest takie: czy ta usterka jest spowodowana montazem alarmu? Logicznie myslac to tak, ale co ma poduszka do alarmu? Czy jest mozliwosc, ze goscie podpinajac sie pod kabel do pompy mogli uszkodzic, a raczej wyłączyć poduszkę??
Pozdrawiam
..diesel kopci, diesel czadzi, diesel nigdy Cie nie zdradzi...
nico
Sport
Sport

Auto: leon/trafic

Reklama

Re: Golf IV 1.6 odpalanie po montazu alarmu

Postprzez nixu » 4 marca 2006, 18:10

Zalezy gdzie montowales, montujac alarm mogli metoda prob i bledow sprawdzac ktory kabel jest od czego :mrgreen:

Tak jak zrobilo to ASO w moim przypadku...

Odcieli pewnie jakis kabel, udzilelil sie blad i teraz swieci.
nixu
Sympatyk LeonClub

Auto: IX

Postprzez nico » 4 marca 2006, 18:14

wiesz co nixu raczej tak bylo, bo bylem przy tym, jak sprawdzal kable na kostce, ale bynajmniej nic nie ucinali, bo przeciez wszystko działo jak trzeba.
..diesel kopci, diesel czadzi, diesel nigdy Cie nie zdradzi...
nico
Sport
Sport

Auto: leon/trafic

Postprzez vortis » 5 marca 2006, 12:18

nico, Mi po montażu dodatkowych zabezpieczeń nie podświetlał się climatronic, radio i świeciła sie kontrolka w lewym dolnym rogu ( nie pamietam dokładnie co :| ) po 15 minutach do tego zakładu wróciłem wymienili jakies bezpieczniki i wszystko było ok :brawo: I to nie było ASO...

Przez pare dni auto odpalało za 2 razem :cry: i jak juz sie przymierzałem, zrobić im chaje wszystko samo sie wyregulowało i odpala za pierwszym razem.
vortis
Sport
Sport

Auto: ?

Postprzez DWitek » 5 marca 2006, 17:59

Cóż, skutki amatorskiej roboty wychodzą. Tak to bywa jak ktoś nie ma pojęcia co robi i/lub brakuje mu właściwych schematów. Do dziś wielu "montażystów alarmów" robi połączenia np. na skrętkę - skręcając ze sobą dwa przewody. Co w stosunkowo krótkim czasie owocuje brakiem styku - niedziałaniem jakiś urządzeń i może być przyczyną pożaru samochodu.
Podłącz teraz pod komputer i zobacz jaki błąd pokaże. Być może jak np. szukali kabelka od stacyjki rozłączyli Ci w kierownicy poduszkę. Na VAG'u będziesz miał dokładne info co jest przyczyną.
DWitek
Sympatyk LeonClub

Auto: Leon ASV

Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna